20 april 2014
Mercedes-Benz GLE Coupe (2015 - 2019)
Nieuws

Mercedes-Benz Concept Coupe SUV

Mercedes-Benz onthult Concept Coupe SUV

20 april 2014 - Mercedes-Benz onthult tijdens de Peking Motorshow de Concept Coupe SUV. Dit studiemodel valt op met  een vloeiend getekende flanklijn, langgerekte raampartijen en een opvallende radiatorgrille met centrale verchroomde lamel. Tegelijkertijd onderscheidt de Concept Coupé SUV zich door zijn gespierde spatschermen, grote wielkasten, imposante 22 inch wielen, hoge heuplijn en ruime bodemvrijheid. Het variabele, dynamische controlesysteem 'Dynamic Select Control' voorziet in vier fundamenteel verschillende rijmodi en een individueel programmeerbare setup.

"Sensueel als een coupé, visionair als een SUV", zo omschrijft Gorden Wagener, Hoofd Design van Mercedes-Benz, het uiterlijk van de Concept Coupé SUV. De vierdeurs, vierwielaangedreven coupé is bijna vijf meter lang en dankzij zijn brede spatschermen ruim twee meter breed. Tegelijkertijd heeft hij een hoogte van ongeveer 1,75 meter en een lage, doorgetrokken daklijn die typerend is voor een sportcoupé.

Mercedes-Benz GLE Coupe (2015 - 2019)

Evenals de verzonken handgrepen gaan de raamstijlloze ramen naadloos op in de flanken om het coupékarakter nog meer kracht bij te zetten. In lijn met de traditie van het merk en met alle recente studiemodellen, is de Concept Coupé SUV uitgevoerd in de kleur 'ALU-BEAM', die tevens een verwijzing vormt naar de technologisch vooruitstrevende Silver Arrows uit de jaren '30 en '50.

De prominente sportgrille met de enkelvoudige lamel tussen de driedimensionaal ontworpen, volledig-LED Multibeam koplampen, is de belangrijkste blikvanger aan de voorzijde met korte overhang. Afgeronde hoeken overheersen in de grille en de naar voren toe aflopende motorkap met de kenmerkende 'power domes' onderstrepen de verwantschap tussen de Concept Coupé SUV en de extra sportieve modellen van Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz GLE Coupe (2015 - 2019)

Een discrete hint naar de SUV-genen van deze conceptauto wordt gegeven door de op harmonieuze wijze geïntegreerde, verlichte dorpels, die doen denken aan de treeplanken van de SUV's en off-roaders van weleer. Richtingaanwijzers zijn altijd al koersbepalend geweest, in de beste zin van het woord, maar in de Concept Coupé SUV hebben ze een nieuwe vorm  aangenomen. De richtingaanwijzers functioneren via een dynamische digitale lichtband waarbij de lichtelementen achter elkaar van binnen naar buiten toe oplichten, om koerswijzigingen zo op twee manieren weer te geven.

Het coupéachtige karakter van de Concept Coupé SUV wordt versterkt door het design van de achterzijde, met duidelijk herkenbare elementen die voor het eerst werden geïntroduceerd op de S-Klasse Coupé en die ook in alle toekomstige coupémodellen van Mercedes-Benz zullen terugkomen. Tot de stijlelementen behoren de smalle achterlichten met een robijnachtige, driedimensionale 'look' en een kentekenplaat die nu is geïntegreerd in de achterbumper.

Mercedes-Benz GLE Coupe (2015 - 2019)

Nog een kenmerk dat generaties lang de grote coupémodellen van Mercedes-Benz heeft gesierd, is de typische vorm van de achterruit die aan de bovenkant is afgerond. Een SUV-verwijzing aan de achterzijde is de gesimuleerde bodembeschermplaat waarin de uitlaatpijpen van het dubbele uitlaatsysteem zijn geïntegreerd. Gepolijst aluminium voert hier de boventoon, net als bij de geïntegreerde portiergrepen, de dorpels, de voorste luchtinlaten en de omlijsting van de raampartij.

Het studiemodel introduceert het coupéthema in het segment van de SUV's en laat zien hoe een vierdeurs, vierwielaangedreven serieproductiecoupé er uit zou kunnen gaan zien.

Mercedes-Benz GLE Coupe (2015 - 2019)
AutoCoach