5 april 2005
Mercedes-Benz CLS (2004 - 2011)

Mercedes-Benz CLS (2004 - 2011)

Samenwerking tussen Mercedes-AMG en horlogemaker IWC Schaffhausen

Autozine
5 april 2005 | In samenwerking met de Zwitserse horlogemaker IWC Schaffhausen heeft Mercedes-AMG een exclusief model ontwikkeld onder de naam CLS 55 AMG IWC Ingenieur. De auto wordt aangedreven door een 5,5 liter AMG V8-compressormotor en onderscheidt zich door bijzondere stijlkenmerken. Het ontwerp van het dashboard is gebaseerd op de nieuwe Ingenieur-horlogelijn van IWC, die tijdens de Salon International de la Haute Horlogerie in Geneve (4 t/m 10 april 2005) zal worden gepresenteerd. Bij AMG in Affalterbach worden er slechts 55 exemplaren van de CLS 55 AMG IWC Ingenieur vervaardigd. De levering start dit najaar.
AutoCoach

De CLS 55 AMG IWC Ingenieur is uitgevoerd in exclusief donker titaniumgrijs. Alle sierelementen aan de buitenkant, zoals de louvres van de grille, de omlijstingen van de mistlampen en zijruiten en de portiergrepen hebben deze matte titaniumkleur, die ook is toegepast voor de duurzame titanium behuizing van het nieuwe IWC Ingenieur AMG-horloge. De auto is voorzien van vijfspaaks 19 inch lichtmetalen velgen, eveneens in titaniumkleur. De carrosserie is in AMG-stijl uitgevoerd met onder andere een speciale voorspoiler met grote luchtinlaatopeningen en ronde mistlampen, zijskirts en een sportief ogende achterpartij met diffuser en dubbele ovalen eindstukken van het AMG-uitlaatsysteem.

Mercedes-Benz CLS (2004 - 2011)

Ook in het interieur spreekt het exclusieve karakter van de nieuwe CLS 55 AMG IWC Ingenieur. Dit blijkt vooral op het dashboard, waar de analoge klok, de toerenteller en de snelheidsmeter geheel in lijn zijn met het nieuwe IWC Ingenieur AMG-horloge dankzij de zilverkleurige wijzers, de witte verlichting en de zwarte wijzerplaten met een nieuwe typografische stijl. De speciale uitvoering onderscheidt zich van de reguliere CLS 55 AMG door decoratieve elementen in hoogwaardige pianolak. De elektrisch verstelbare AMG-sportstoelen met multicontourfunctie zijn bekleed met dubbelgestikt nappa in titaniumlook en voorzien van het AMG-logo in de rugleuning. Ook de chroomelementen, gegalvaniseerd in mat titanium, zijn kenmerkend voor de CLS 55 AMG IWC Ingenieur. Het dak is bekleed met antracietkleurig alcantara.

Passend bij de auto is er ook een nieuw horloge, de IWC Ingenieur AMG, dat beschikbaar is in vijf varianten: een Ingenieur Automatik AMG in titanium met titanium band of met een zachte zwarte band, een Ingenieur Chronograph AMG met titanium band of met een zachte zwarte band en een IWC Ingenieur Automatik CLS 55 AMG in een gelimiteerde oplage van 55 stuks. Dit horloge is exclusief voorbehouden aan de kopers van een CLS 55 AMG IWC Ingenieur.

IkWilVanMijnAutoAf
Mercedes maakt prijzen nieuwe CLS bekendMercedes maakt prijzen nieuwe CLS bekend
7 februari 2008
Mercedes CLS ondergaat facelift 2008Mercedes CLS ondergaat facelift 2008
18 januari 2008
Mercedes CLS-tijdelijk als PrestigeMercedes CLS-tijdelijk als Prestige
30 januari 2007
Mercedes CLS-aangepast voor 2007Mercedes CLS-aangepast voor 2007
5 mei 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum