7 november 2003
Mercedes-Benz CLS (2004 - 2011)

Mercedes-Benz CLS (2004 - 2011)

Groen licht voor Mercedes-Benz CLS-klasse

Autozine
7 november 2003 | De Mercedes-Benz CLS-Klasse, die als studiemodel Vision CLS Coupe bewondering oogstte tijdens de recente autotentoonstelling IAA in Frankfurt, gaat definitief in productie. Dat is bekendgemaakt door prof. Jurgen Hubbert, lid van de raad van bestuur van DaimlerChrysler AG en verantwoordelijk voor de Mercedes Car Group. De beslissing voor serieproductie is genomen naar aanleiding van de stroom van positieve reacties op het in Frankfurt getoonde studiemodel. De Mercedes-Benz CLS-Klasse zal worden geproduceerd in de DaimlerChrysler-fabriek in Sindelfingen, die van oudsher een belangrijke rol vervult in de historie van het merk.

De vierdeurs CLS-Klasse vormt een tot dusver niet eerder door Mercedes vertoonde synthese van de elegantie van een coupe met het comfort en de functionaliteit van een sedan. Het ontwerp spreekt tot de verbeelding, terwijl de CLS-Klasse door zijn specifieke uitvoering meer ruimte en daardoor veelzijdiger gebruiksmogelijkheden biedt dan een coupe. "De reacties van het publiek op de IAA vormen het bewijs dat we met de CLS-Klasse de juiste weg zijn ingeslagen en een generatie voorlopen op andere coupes", aldus prof. Hubbert.

Mercedes-Benz CLS (2004 - 2011)

Naast functionaliteit en design is ook veiligheid een belangrijk kenmerk van de CLS-Klasse. Het model is voorzien van vele veiligheidsvoorzieningen, zoals adaptieve airbags voorin, raam- en zij-airbags alsmede gordelspanners met gordelkrachtbegrenzers op alle stoelen. Andere voorzieningen maken de CLS-Klasse niet alleen veiliger, maar zorgen volgens de fabrikant ook voor meer rijcomfort. Denk hierbij aan de pneumatische wielophanging AIRMATIC DC, de innovatieve 7G-TRONIC zeventraps automatische transmissie, het Sensotronic Brake Control (SBC) remsysteem, het Active Light System met bi-xenon koplampen die bovendien in de rijrichting meeschijnen en de sensor-gestuurde THERMOTRONIC automatische klimaatregeling.

De Vision CLS is de jongste telg van een lange reeks studiemodellen van Mercedes-Benz, waarvan de meeste inmiddels in serie worden geproduceerd. Voorbeelden zijn de Mercedes-Benz A-Klasse, M-Klasse, de SLK roadster, de SLR McLaren en de toekomstige Grand Sports Tourer. Deze modellen onderstrepen stuk voor stuk het belang van studiemodellen als voorlopers van nieuwe modellen.

Mercedes-Benz CLS (2004 - 2011)
KwikFit
Mercedes maakt prijzen nieuwe CLS bekendMercedes maakt prijzen nieuwe CLS bekend
7 februari 2008
Mercedes CLS ondergaat facelift 2008Mercedes CLS ondergaat facelift 2008
18 januari 2008
Mercedes CLS-tijdelijk als PrestigeMercedes CLS-tijdelijk als Prestige
30 januari 2007
Mercedes CLS-aangepast voor 2007Mercedes CLS-aangepast voor 2007
5 mei 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum