13 oktober 2003

Mercedes-Benz CLK (1997 - 2003)

Mercedes-Benz en Giorgio Armani gaan samenwerking aan

13 oktober 2003 - Bij de start van de Milan Fashion Week maakten Mercedes-Benz en Giorgio Armani bekend een samenwerking aan te gaan. Als eerste gezamenlijk project werd de Mercedes-Benz CLK Giorgio Armani Design Car gepresenteerd. Dit model is uitgevoerd in een zandkleur met de naam "Sabbia", typisch voor het kleurenpalet van Giorgio Armani.
AutoCoach

Zowel op de carrosserie als in het interieur wisselen matte en glanzende oppervlaktes elkaar af. Na de premiere tijdens de Milan Fashion Week zal de auto in andere belangrijke steden worden gepresenteerd. Ook in Nederland komt er mogelijk een gelimiteerde versie in de verkoop via het Mercedes-Benz Designo-programma.

Mercedes-Benz CLK (1997 - 2003)

De ontwikkeling van de Mercedes-Benz CLK Giorgio Armani Design Car nam zo'n vier maanden in beslag en vond plaats in Como en Milaan, in nauwe samenwerking tussen het Milanese modehuis en de DaimlerChrysler Advanced Design Studio in Como. Met de kleuren en materialen in het model wilde Giorgio Armani het vakmanschap en handwerk van klassieke auto's terugbrengen. Zo werd Cuoio-leer, dat in de jaren veertig en vijftig veelvuldig werd gebruikt, gecombineerd met nieuwe moderne materialen van bijvoorbeeld sportkleding.

Het idee voor de samenwerking ontstond uit de sponsoring door Mercedes-Benz van de tentoonstelling "Giorgio Armani - A Retrospective", die na de start in Berlijn vanaf 18 oktober te zien zal zijn in de Royal Academy of Arts in Londen en daarna nog Rome, Tokio en Los Angeles zal aandoen. "Onze activiteiten in de modewereld staan onder het motto 'Passie voor Design & Stijl'. Dat geldt ook voor Giorgio Armani, zodat er een uitstekende basis is voor een veelbelovende samenwerking", zegt Dr. Joachim Schmidt, vice-president van de Mercedes Car Group.

Mercedes-Benz CLK (1997 - 2003)
Dutchlease
XLLease