27 maart 2007

Mercedes-Benz CL

Mercedes-Benz CL 65 AMG als wereldprimeur op de AutoRAI

27 maart 2007 - DaimlerChrysler Nederland presenteert tijdens de AutoRAI in Amsterdam (29 maart t/m 9 april) een heuse wereldprimeur in de vorm van de nieuwe Mercedes-Benz CL 65 AMG. Deze versie mag als topmodel worden omschreven, niet in de laatste plaats vanwege de krachtbron: een zesliter AMG V12-biturbomotor, die goed is voor een vermogen van 450 kW/612 pk en een koppel van 1000 Nm.

Naast de S 65 AMG en de SL 65 AMG is de nieuwe Mercedes-Benz CL 65 AMG het derde model dat wordt aangedreven door de krachtige zesliter AMG V12-biturbomotor. Deze motor spoort de coupe aan tot grootse prestaties: de acceleratie van 0-100 km/u vindt plaats in 4,4 seconden, in 13,3 seconden is een snelheid van 200 km/u bereikt. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u. Het piekvermogen van 450 kW/612 pk is beschikbaar in het toerenbereik tussen de 4800 en 5100 omw./min. Het eveneens elektronisch begrensde maximum koppel van 1000 Nm is beschikbaar tussen de 2000 en 4000 omw./min.

Mercedes-Benz CL

De CL 65 AMG verloochent zijn afkomst allerminst: speciale AMG-carrosseriestyling, 20 inch grote gesmede AMG-velgen en AMG-interieurstyling wijzen op het bijzondere karakter van deze versie. Maar ook technisch heeft de CL 65 AMG het nodige te bieden. Zo is de auto voorzien van een AMG-sportonderstel, dat gebruik maakt van het Active Body Control-systeem. Ook het preventieve beschermingssysteem voor inzittenden PRE-SAFE behoort tot de standaarduitrusting, evenals het krachtige AMG-remsysteem, speciaal aangepast voor hoge prestaties, dat zorgt voor maximale vertraging zonder afname van de remwerking.

Er wordt geschakeld door middel van het vijftraps AMG-Speedshift-systeem met stuurschakeling en Direct-Select-versnellingskeuze. Met behulp van een schakelaar op de middenconsole kan worden gekozen voor de standen Sport, Comfort en Manual. Hierdoor verandert niet alleen de schakelkarakteristiek, maar ook de respons van het gaspedaal en de hardheid van de veren en dempers van het AMG-sportonderstel.

Het AMG-sportuitlaatsysteem met twee dubbele verchroomde eindstukken zorgt voor het specifieke AMG-V12-geluid. De katalysatoren zijn voorzien van een trimetaallaag, zodat deze sneller werken na een koude start, beter hun reinigende werking doen en ook duurzamer zijn. De CL 65 AMG voldoet aan de EU4-uitlaatgasnorm en aan geldende eisen in de Verenigde Staten.

Mercedes-Benz CL

In het interieur beschikt de CL 65 AMG over AMG-multicontour-sportstoelen met massagefunctie, een ergonomisch gevormd AMG-sportstuurwiel en een AMG-combi-instrument met "Racetimer"-functie. Opvallend is ook de analoge klok in exclusief IWC-ontwerp. AMG-sierlijsten op de dorpels, edelstalen sportpedalen en houtafwerking zorgen voor een aangename, comfortabele ambiance.

De levering in Nederland start vanaf 10 april 2007. De consumentenprijs in ons land inclusief BTW en BPM bedraagt € 301.500.

XLLease
AutoCoach