24 juli 2002

Mercedes-Benz C-klasse (2000 - 2007)

vierwielaandrijving en nieuwe cruise control voor mercedes c-klasse

24 juli 2002 - Vanaf herfst 2002 biedt Mercedes-Benz de vierwielaandrijving 4MATIC voor het eerst ook in de C-Klasse aan. Dit systeem heeft zich reeds enige jaren bewezen in de E-Klasse. Het werkt samen met het standaard elektronisch stabiliteitsprogramma ESP en de elektronische tractiecontrole 4ETS en loodst de bestuurder veilig door kritieke situaties.

De extra tractie van de nieuwe C-Klasse met 4MATIC komt bij slechte weersomstandigheden goed van pas, zoals gladheid, sneeuw of regen, maar ook bij het wegrijden op een helling, accelereren of het rijden op slecht wegdek. Dit systeem werkt zonder de gebruikelijke sperdifferentielen, die volgens Mercedes een nadelige invloed kunnen hebben op comfort en rijgedrag. 4ETS remt doordraaiende wielen af en stuurt de aandrijfkrachten naar de wielen die nog wel goede tractie hebben. Deze elektronische tractiecontrole bereikt daarmee hetzelfde als drie sperdifferentielen. Een eentraps verdelerbak stuurt 40 procent van de aandrijfkrachten naar de voorwielen en 60 procent naar achteren.

Mercedes-Benz C-klasse (2000 - 2007)

Mercedes-Benz biedt de 4MATIC aandrijving aan op de sedan en combi-uitvoeringen met V6-motor, de C 240 en C 320. De versies met 4MATIC beschikken standaard over een vijftraps automatische versnellingsbak.

Vanaf herfst 2002 is de Tempomat met automatische afstandsregeling DISTRONIC leverbaar. Dit systeem uit de CL-, SL-, S- en E-Klasse herkent met radardetectie andere auto's. Aan de hand daarvan berekent het de afstand tot de voorligger en de relatieve snelheid van de twee auto's. Als de afstand korter wordt, geeft DISTRONIC automatisch minder gas of activeert het indien nodig de remmen om de gewenste afstand te bewaren. Als de afstand weer groter wordt, accelereert het systeem naar de ingestelde snelheid. In het centrale display in het instrumentenpaneel kan de bestuurder zien wat de gewenste en werkelijke afstand tot de voorligger is. De automatische afstandsregeling is als extra verkrijgbaar voor de sedan- en combi-uitvoeringen van de C-Klasse.

XLLease
KwikFit