31 januari 2003

Mercedes-Benz C-klasse (2000 - 2007)

Mercedes introduceert sportpakketten voor C-klasse

31 januari 2003 - Dit voorjaar introduceert DaimlerChrysler een tweetal sportieve pakketten, die de Mercedes-Benz C-Klasse Sedan en Combi dynamischer moeten maken. Het Sportpakket en het Sportpakket AMG omvatten een aantal technische en optische aanpassingen en zijn leverbaar in combinatie met de drie lines Classic, Elegance en Avantgarde en met de meeste motorvarianten.
AutoCoach

Opvallend uiterlijk kenmerk van het Sportpakket zijn de vijfspaaks 17-inch lichtmetalen velgen, waarop grotere banden worden gemonteerd: 225/45 R 17 voor en 245/40 R 17 achter. De velgen bieden bovendien zicht op de geperforeerde remschijven voor met remklauwen, die zijn voorzien van Mercedes-Benz-opdruk. Deze remschijven bieden volgens Mercedes ook extra stabiliteit bij extreme remsituaties. Zo zijn deze remmen aangepast op het sportieve karakter van het model. Datzelfde geldt voor het sportonderstel, waarbij de carrosserie wat lager is gelegd. Deze aanpassingen moeten bijdragen tot een betere wegligging. De benzine-uitvoeringen zijn voorzien van een ovaal uitlaat-eindstuk, de dieselversies hebben twee verchroomde eindstukken. De C 240 en de C 320 hebben bovendien een gewijzigd uitlaatsysteem met een extra sportief geluid.

Mercedes-Benz C-klasse (2000 - 2007)

In het interieur valt een met leder bekleed multifunctioneel sportstuur op. Ook de versnellingshendel is in leer uitgevoerd en is bovendien korter. De pedalen zijn van edelstaal met rubber noppen, passend bij de sportieve uitstraling. De sportstoelen voor zijn bekleed met de stof "Speed" in de kleur antraciet, hetgeen ook terugkomt in de portierbekleding en de achterbank. Tegen meerprijs kan worden gekozen voor leder of leder twin bekleding.

Naast de genoemde elementen uit het Sportpakket biedt het Sportpakket AMG bovendien de styling van AMG, bestaande uit een frontspoiler met geintegreerde mistlampen, dorpelverbreders en een AMG-achterbumper. Deze uitvoering is voorzien van vijfspaaks 17-inch lichtmetalen AMG-velgen, gelakt in gedistingeerd sterling zilver. Het Sportpakket is verkrijgbaar voor 2.561 Euro in combinatie met de line Classic en 1.322 Euro in combinatie met de lines Elegance en Avantgarde, het Sportpakket AMG kost 5.911 Euro bij de Elegance- en Avantgarde-uitvoeringen.

Mercedes-Benz C-klasse (2000 - 2007)
XLLease
XLLease