9 februari 2004

Mercedes-Benz C-klasse (2000 - 2007)

Vernieuwde Mercedes-Benz C-klasse belooft meer dynamiek

9 februari 2004 - Met de komst van de nieuwe generatie van C-klasse wil Mercedes-Benz de lat in dit marktsegment hoger leggen. De nieuwste aanwinst in het modelprogramma onderscheidt zich volgens de fabrikant door verbeterde dynamiek, comfort en kwaliteit. Het nieuwe topmodel C 55 AMG onderstreept de sportieve ambities, terwijl de nieuwe generatie van de Mercedes-Benz C-Klasse ook in actie zal komen in de DTM. Fabriekscoureurs Christijan Albers, Jean Alesi, Gary Paffett en Bernd Schneider komen dit seizoen met een AMG-Mercedes C-Klasse aan de start.

Diverse technische verbeteringen aan de wegligging, de besturing en de schakeling moeten de nieuwe generatie van de Mercedes-Benz C-Klasse een sportiever en dynamischer rijgedrag geven. Deze verbeteringen worden aangeduid met de term DIRECT CONTROL en omvatten onder andere nieuw ontwikkelde wiellagers voor de voor- en achterwielen, die moeten zorgen voor een beter bochtgedrag, zonder daarbij uiteraard afbreuk te doen aan het comfort. Voorts heeft de nieuwe generatie van de C-Klasse een directere besturing en een gewijzigde afstelling van de veer- en demperkarakteristiek, zowel in het standaardonderstel als in het optionele sportonderstel.

Mercedes-Benz C-klasse (2000 - 2007)

Naast de uiterlijke wijzigingen, met als voornaamste kenmerk de nieuw vormgegeven frontpartij, zijn er ook vele aanpassingen in het interieur. Hierbij is aandacht besteed aan details om het niveau van kwaliteit en comfort te verhogen. Zo is er niet alleen een bescheiden chroomrand rondom diverse meters op het dashboard, maar zijn ook schakelaars nieuw ontwikkeld en is de vormgeving van de stoelen aangepast met het oog op meer zitcomfort. Vier meters met heldere witte verlichting in de stijl van chronometers vormen het hart van het compleet nieuw vormgegeven dashboard. Tussen de snelheidsmeter en de toerenteller wordt informatie weergegeven op een verticaal display dat kan worden bediend door middel van de knoppen op het stuurwiel.

De basisuitvoering CLASSIC is voorzien van nieuwe afwerking met exotische houtsoorten die moeten bijdragen aan de hoogwaardige uitstraling. Bij het uitrustingsniveau AVANTGARDE kan worden gekozen uit afwerking in aluminium of de als optie leverbare afwerking in esdoornhout. De stoelen zijn bij deze uitvoering voorzien vaneen combinatie van stoffen bekleding en het nieuwe materiaal ARTICO. De C-Klasse Sportcoupe heeft een nieuw driespaaks stuurwiel met zilverkleurige knoppen, aluminium afwerking op de middenconsole en sportstoelen. THERMATIC automatische klimaatregeling is standaard op alle modellen van de C-Klasse.

Nieuw is ook de viercilindermotor in de C 230 KOMPRESSOR als sedan en combi. Deze motor heeft een maximum koppel van 260 Nm en geeft het model een topsnelheid van 240 km/u en een acceleratie van 0-100 km/u in 8,1 seconden. Deze motor is voorzien van het TWINPULSE-systeem, dat verschillende technologieen, zoals een compressor, balansassen, een tussenkoeler, variabele nokkenastiming en vier kleppen per cilinder, combineert met als doel betere prestaties en een lager brandstofverbruik. De direct ingespoten dieselmotor in de C 220 CDI kreeg meer vermogen, van 105 kW (143 pk) naar 110 kW (150 pk). Door toepassing van balansassen loopt deze motor stiller. Dankzij het door Mercedes-Benz ontwikkelde partikelfilter voldoen de dieselmodellen C 200 CDI en C 220 CDI al aan de strenge EU-4-emissienormen, die in 2005 van kracht worden.

Mercedes-Benz C-klasse (2000 - 2007)

De nieuwe generatie van de Mercedes-Benz C-Klasse vormt ook de basis voor de wedstrijdauto in de DTM, de Deutsche Tourenwagen Masters. Bovendien werden de Mercedes-Benz-fabriekscoureurs, waaronder de Nederlander Christijan Albers en oud Formule1 coureur Jean Alesi, betrokken bij de ontwikkeling van de jongste generatie.

Vanaf het komende voorjaar is de nieuwe generatie van de Mercedes-Benz C-Klasse is leverbaar. De prijslijst begint bij € 34.900,- voor de C 180 Kompressor Sportcoupe. Nieuw is het optionele Business-pakket bestaande uit een telefoonvoorbereiding, een diefstal-/inbraakalarminstallatie en MB 50 APS (een gecombineerde radio/CD-speler met navigatie-systeem) voor € 2950,-

XLLease
AutoCoach