21 april 2003
 

Mazda MPV

Mazda MPV Active nu leverbaar

Autozine
21 april 2003 | Vanaf medio april zal de Mazda MPV in een speciale zespersoons uitvoering leverbaar zijn. Deze multifunctionele uitvoering zal als Mazda MPV Active met beide motorvarianten geintroduceerd worden.

Ten opzichte van de overige MPV uitvoeringen onderscheid de MPV Active zich door de captain chairs op de middelste zitrij en een zogenoemd Karakuri bankje achterin. De captain chairs op de middelste zitrij beschikken over een armsteun aan beide zijden. De linker stoel kan zowel in lengterichting als zijwaarts verschoven worden. Hierdoor kan worden gekozen voor een doorloop naar de achterste zitplaatsen via de zijkant of door het midden. De stoel hoeft hiervoor niet uit zijn bevestiging gehaald te worden. De Karakuri bank biedt plaats aan twee volwassenen en kan desgewenst volledig in de laadvloer geintegreerd worden. Hierdoor ontstaat een vlakke laadvloer. De Karakuri bank kan tevens tegen de rijrichting in geplaatst worden.

Mazda MPV

De uitrusting van de Mazda MPV Active is gebaseerd op beide Exclusive modellen (2.3i en 2.0 CiTD). De standaard uitrusting zal worden uitgebreid met een in het dashboard geintegreerde Cd-speler en donker getinte zijramen achter. De voordelen van deze ramen zijn tweeledig. Enerzijds geeft het een sportiever uiterlijk en anderzijds houdt het warmte van buitenaf tegen.

Tegelijkertijd met de introductie van de Mazda MPV Active zullen de prijzen van de uitvoeringen met zeven zitplaatsen verhoogd worden. Als gevolg van de prijsverhoging van de uitvoeringen met zeven zitplaatsen loopt het voordeel van de MPV Active op tot € 1.000 bij de 2.3i benzinevariant en € 1.500 bij de CiTD variant.

KwikFit
Prijsverlaging voor Mazda MPVPrijsverlaging voor Mazda MPV
18 augustus 2005
Facelift voor Mazda MPV modeljaar 2004Facelift voor Mazda MPV modeljaar 2004
25 november 2003
Nieuwe Mazda MPV voor 2002Nieuwe Mazda MPV voor 2002
4 juni 2002
 

Info

Techniek

Prijs

Forum