14 december 2018
Feedback
Mazda CX-5

Forum Mazda CX-5

Reacties van eigenaren

  

, datum: 1 juli 2018

Ervaring met auto: Tot nu toe alles goed (800 km). maar ik heb een vraagje over het achteruit rijden met mijn boottrailer. Het geval wil dat de auto elke keer een noodstop maakt. Welk veiligheidssysteem zie ik over het hoofd? bij voorbaat dank

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerFreeroad

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Mbidzerda, datum: 9 juli 2018

Antwoord: ik heb het zelfde probleem gehad, erg vervelend als er nog 3 staan te wachten bij de boot helling. Dit gebeurt allen als je de lichtbak los koppelt. Dan detecteert de auto geen aanhanger meer.

Ik heb dat opgelost om bij de bouwmarkt de goedkoopste licht bak te kopen die er is. Deze heb ik in de kofferbak, en sluit die aan als ik de lichtbak van de aanhanger los koppel.

Werkt perfect!

 
Reactie van: S. Sinnige79, datum: 10 juli 2018

Antwoord: Allereerst bedankt voor uw reactie maar volgens mij detecteert hij dan nog steeds de rest van de trailer plus boot. Ik ga het in ieder geval uitproberen.

 
Reactie van: S. Sinnige79, datum: 14 juli 2018

Antwoord: Wederom geprobeerd en inderdaad met stekker erin geen probleem en stekker eruit remingreep. Maar als u naar uw instellingen gaat kunt u het smart city break systeem uitzetten, dan heeft u ook geen problemen meer met het achteruitrijden vr gr.

 
Reactie van: Mbidzerda, datum: 20 juli 2018

Antwoord: Ik heb eens naar de instellingen gekeken en inderdaad dat werkt! Ik ben echter niet zeker of dat ook voor het vorige model geld. Daar had ik dat probleem mee, de garage had hier toen geen oplossing voor. Ik moet wel zeggen dat ik met het vorige model erg tevreden was 210000 km in 3 jaar. Nu in het bezit van het laatste model 2.2 175 pk aut en deze rijd nog fijner. Voor mij en perfecte auto.

Reageer
  

, datum: 18 april 2018

Ervaring met auto: De onrust van de motor, het zoeken, begint irritant te worden. Na een onafhankelijke expertise blijkt dat deze onrust bij alle CX5 met de 2 L motor, standaard in het aflevering pakket zit en er vanuit Mazda niets aan gedaan wordt, slecht voor een auto van ruim 37000 euro, ik ben benieuwd of andere bezitters dit ook hebben.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Nog geen onderhoud gehad (13000km)

Reageer Nieuw
UitvoeringSkylease GT 2.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand13.000 km
DealerWelling

Betrouwbaarheid5
Comfort8
Motor4
  
  

, datum: 20 maart 2018

Ervaring met auto: Heeft er iemand van jullie een lpg installatie laten inbouwen in zijn cx5? Wlk merk is geïnstalleerd zijn er problemen met de lpg installatie?

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: C. Florussen, datum: 7 juli 2018

Antwoord: Ik heb een LPG installatie laten inbouwen, hij is van het merk Prins. Er zijn tot nu toe geen problemen met de LPG installatie.

Reageer
  

, datum: 26 februari 2018

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0 Skylease GT
Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerPierre

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 25 februari 2018

Ervaring met auto: Heerlijke auto, in het heuvel- en bergland uitstekend. Bij acceleratie is motor wel hoorbaar, maar het geluid (timbre) is aangenaam, nooit storend. Stil op de snelweg, fijne auto voor lange afstanden, comfortabel.

Nieuw
Uitvoering2.2Skyactiv D175 Aut
Brandstofdiesel
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand9.500 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Robadd, datum: 12 juni 2018

Antwoord: Fijn te horen dat deze wagen zo'n goede recensie krijgt, ik vraag mij echter af hoe de klimaat controle bevalt bij hoge buiten temperaturen. Mijn ervaring tot nu toe is in deze negatief met een andere wagen.

Reageer
  

, datum: 19 september 2017

Ervaring met auto: Auto nu 3 weken in bezit, erg fijne auto waar bijna alles op en aan zit. Deze heb ik laten afleveren op Michelin latitude sport 3 banden, en die zijn zeer goed. Geen bandengeluid geen trillingen. Ik denk, maar heb er geen ervaring mee dat ze beter zijn als de Toyo's die er standaard onder zitten.

Nadelen zijn vind ik dat je niet de ramen en electrisch schuifdak kunt sluiten met afstandsbediening. Navigatie is ondanks de nieuwe update achterhaald. Flitspalen die al langer dan 3 jaar weg zijn! Computerstemmetje erg slecht. Ik heb wel een probleem nu, en dat is dat de HUD display de ingestelde hoogte niet vasthoudt. Elke x als je de auto start moet je dat weer instellen. Ook de navigatie wordt niet weergegeven op HUD. Dit moet ook elke x opnieuw worden ingesteld. Vandaag is er de nieuwste update ingezet maar biedt geen soelaas. Dus dit wordt opgeschaald naar de importeur. Ze hadden dit nog niet eerder meegemaakt. De andere instellingen blijven overigens gewoon behouden!

Mocht iemand iets meer weten...

Nieuw
UitvoeringGtm 2.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km
DealerAkker

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor7
  
 
Reactie van: Ditisnogvrij2, datum: 17 oktober 2017

Antwoord: Nog even een aanvulling, de update heeft te maken met het programmeren van de stoelen. Je zal ook merken dat als je met de 2e afstandsbediening de auto opent dat de stoel niet in de geprogrammeerde stand gaat staan (tenminste als je dat ook had ingesteld).

 
Reactie van: Ditisnogvrijj2, datum: 17 oktober 2017

Antwoord: Is jouw probleem met HUD inmiddels opgelost? Ik had hetzelfde en de dealer heeft dit opgelost middels software update. Ze hadden er nog nooit van gehoord, maar de importeur blijkbaar wel. Dat met het dak en de ramen en navigatie ben ik volkomen met je eens. Wat een misser! Ik heb overigens op YouTube een filmpje gezien waar een kleine unit in de deur wordt geplaatst en dan kan je dus wel degelijk de ramen en het dak sluiten. Maar hier in Nederland weten ze het niet.

 
Reactie van: Koenraad. Declerck, datum: 7 mei 2018

Antwoord: De hoogte van het display moet je vastleggen met het geheugen van de stoelen. Navigatie in het hud display stel je in door dit in het menu van het hud te kiezen. Hier ook wel verouderde navigatie-info en ook het verkeetsbordenherkenningssysteem is niet nauwkeurig. Voor het overige: geweldige premium auto voor een goede prijs.

 
Reactie van: Mazda, datum: 16 juni 2018

Antwoord: Dat die tweede afstandsbediening de stand van de eerder geprogrammeerde stand van hud en stoel niet lijkt vast te houden, komt omdat je dat per afstandsbediening moet doen. Dit is een bewuste feature, dan geef je je vrouw een eigen afstandsbediening en dan programmeer je haar voorkeuren.

Reageer
  

, datum: 24 juli 2017

Ervaring met auto: Wij hebben deze auto nu twee maanden. De Mazda bevalt tot op heden zeer goed. We kunnen uiteraard nog geen ervaringen over de betrouwbaarheid over een lange periode weergeven. Uitgaande van de huidige ervaringen zouden we direct weer dezelfde keus maken.

Nieuw
Uitvoering2. TS+
Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand4.000 km
DealerKolenaar

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Opruntel46, datum: 27 juli 2017

Antwoord: Heb CX5. Nu 2 jaar oud met weinig kilometers.

Stoffen bekleding. Constateer zichtbare slijtage bestuurdersstoel,linker zijsteun ruggedeelte. Stof wordt "harig". Ook passaguerstoel heeft euvel, echter duidelijk monder. Heb dit bij mijn andere auto's/merken nooit gehad. Wie kent dit euvel bij zijn CX5. Ervaring(en)??

Reageer
  

Op zoek naar meer Mazda CX-5?

Bezoek ook het forum in: