19 februari 2009
 

Mazda 6 (2008 - 2012)

Vijf sterren voor Mazda6 in EuroNCAP crashtest

Autozine
19 februari 2009 | De Mazda6 heeft bij crashtests van het European New Car Assessment Programme (EuroNCAP) de maximale score van vijf sterren behaald. Daarmee treedt de nieuweling in de voetsporen van onder meer de Mazda2 en de Mazda5.
AutoCoach

EuroNCAP heeft dit jaar een nieuw en strenger testprogramma in gebruik genomen, waarbij er een totaalscore per auto wordt opgemaakt op basis van de mate van bescherming en veiligheid op vier verschillende gebieden: volwassenen (inzittende), kinderen (inzittende), voetgangers en passieve en actieve veiligheid van het voertuig zelf. De Mazda6 is de eerste Mazda die onder deze nieuwe regels is getest.

Mazda 6 (2008 - 2012)

Seita Kanai, Senior Managing Executive Officer van Mazda en verantwoordelijk voor R&D: "De maximale score van de Mazda6 bij de EuroNCAP crashtest is het resultaat van de vooruitgang van Mazda op het gebied van het optimaal combineren van rijplezier met veiligheid en aandacht voor milieu, zoals dat is vastgelegd in onze bedrijfsfilosofie onder de naam 'Duurzame Zoom-Zoom'. In de toekomst zal Mazda dan ook haar sociale verantwoordelijkheid nog verder uitbreiden met milieuvriendelijke en op veiligheid gerichte technologieën".

Twee miljoenste Mazda6 geproduceerdTwee miljoenste Mazda6 geproduceerd
10 september 2010
Mazda6 ondergaat faceliftMazda6 ondergaat facelift
26 januari 2010
Mazda6 tijdelijk als Olympia SportMazda6 tijdelijk als Olympia Sport
20 mei 2008
 

Info

Techniek

Prijs

Forum