9 oktober 2008
Mazda 3 Sedan
Nieuws

Mazda 3 Sedan

Wereldpremiere nieuwe Mazda3 in Los Angeles

9 oktober 2008 - Mazda Motor Corporation onthult op de komende Autosalon van Los Angeles de sedanversie van de nieuwe Mazda3. Na de introductie van de eerste versie van de Mazda3 (Mazda Axela in Japan) vijf jaar geleden, beleeft de volledig nieuwe Mazda3 zijn wereldpremière.

De Mazda3 is van top tot teen vernieuwd om te zorgen voor een betere rijbeleving, dankzij onder meer een sportiever karakter, laag brandstofverbruik en een sterk gereduceerd geluidsniveau. Bij de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan een optimale balans tussen de milieuvriendelijkheid en veiligheidsaspecten.

Mazda 3 Sedan

De compleet nieuwe versie van Mazda's best verkochte compacte model borduurt voort op de rijke erfenis van Mazda en de stamboom van de Mazda3. Sinds de introductie van de Mazda3 in 2003 zijn er wereldwijd zo'n 1,8 miljoen exemplaren

Momenteel is de 3 wereldwijd Mazda's best verkochte model (één van de allerhoogste productieaantallen van welk Japans model dan ook). Dit model wordt verkocht in meer dan 100 landen. Tot op de dag van vandaag heeft de Mazda3 wereldwijd meer dan 90 awards: onder meer 'Auto van het Jaar' in Rusland, Canada, Spanje, Israël, Thailand, Hong Kong, Indonesië, etc. en een tweede plaats bij de verkiezing in Europa tot 'Auto van het Jaar 2004'. in de wacht gesleept. Bijna één op de drie verkochte Mazda's per jaar is een Mazda3.

De voor de Amerikaanse markt bedoelde Sedan met 2.0 en 2.5 liter motor zal later in het jaar worden gevolgd door de nieuwe Mazda3 vijfdeurs Hatchback.