17 oktober 2005
 

Maserati Quattroporte V

Maserati introduceert twee nieuwe uitvoeringen van Quattroporte

17 oktober 2005 | Maserati presenteert de vernieuwde Maserati Quattroporte. Vanwege het succes van de Quattroporte, sinds zijn publieksintroductie in 2004, heeft Maserati twee nieuwe uitvoeringen aan het productaanbod toegevoegd: de luxueuze Quattroporte Executive GT en de sportieve Quattroporte Sport GT.

Wat verkopen betreft neemt de sportieve limousine inmiddels het overgrote deel van de verkopen van Maserati voor zijn rekening. Om dat succes te onderstrepen heeft Maserati twee geheel nieuwe uitvoeringen aan het aanbod toegevoegd. De Quattroporte Executive GT is volgens de fabrikant een Italiaanse limousine in zijn puurste vorm. Hij is voorzien van een verchroomde honingraat grille en 19 inch lichtmetalen wielen. Op de B-stijl is de Executive GT voorzien van een speciale typeaanduiding.

Maserati Quattroporte V

Het interieur van deze luxueuze uitvoering beschikt onder meer over een comfortpakket voor de achterpassagiers, wat inhoud dat de zitplaatsen achterin zijn voorzien van verwarming, ventilatie en een massagefunctie. De zitpositie achterin is evenals voorin elektronisch in te stellen, zowel de kussens als de rugleuning, en de wegklapbare tafeltjes voor de achterpassagiers zijn vervaardigd uit hetzelfde hout dat ook in het overige deel van het interieur is verwerkt. De dakhemel van de Executive GT is bekleed met alcantara en achterin beschikken de portieren over privacy curtains voor extra comfort voor de passagiers. Het stuurwiel is vervaardigd uit een combinatie van leer en hout en de airconditioning kan eveneens vanaf de achterbank worden bediend.

De Quattroporte Sport GT werd door Maserati ontworpen om tegemoet te komen aan de wensen van klanten die het uiterste op het gebied van prestaties en sportiviteit in deze limousine vragen. De Quattroporte Sport GT is uitgerust met geheel nieuwe, sportieve 20 inch lichtmetalen wielen met 7 spaken en een bandendruk controlesysteem, een met carbon afgewerkt interieur en racepedalen. Stijlelementen van Maserati's rijke geschiedenis komen terug in het ontwerp van deze sportieve uitvoering, onder meer dankzij de zwarte grille en de donkere ventilatieopeningen aan de zijkant. Aan de voorkant is het logo van Maserati, de drietand, voorzien van rode horizontale lijnen, een kenmerk van de historische raceautos van het merk en tevens voor de huidige Sport GT's. De naam van deze sportieve uitvoering komt bovendien duidelijk terug op de B-stijl.

Maserati Quattroporte V

Technisch gezien is het de versnellingsbak die het meest vernieuwend is. Door het inschakelen van de Sport-knop verlopen de gangwisselingen veel sneller (gemiddeld ruim 35%). Dit kon worden gerealiseerd dankzij een modern besturingsysteem. Het Skyhook onderstel heeft een afstelling gekregen die specifiek is toegespitst op de Sport GT. Bij hogere toerentallen zorgt de V8 in het vooronder van de Quattroporte Sport GT voor een meer intense sound. Dit geluid kon worden gecreeerd door een nieuwe configuratie van het uitlaatsysteem.

Met ingang van Modeljaar 2006 voldoet de Quattroporte aan de Euro 4 emissienormen. Bovendien springt de krachtbron nu efficienter om met de brandstof, met een gemiddeld verbruik van 17,9 liter per 100 kilometer (voorheen 18,9 l/100 km). Maserati levert de Quattroporte 4.2 V8 in Nederland vanaf € 150.136,-. Met ingang van Modeljaar 2006 heeft het Italiaanse merk met de drietand bovendien de Executive GT en Sport GT uitvoeringen gelanceerd. De Quattroporte Executive GT is daardoor leverbaar vanaf € 167.328,-. De prijs van de Quattroporte Sport GT wordt op een latere termijn bekend gemaakt.