28 augustus 2007
 

Maserati Quattroporte V

Maserati Quattroporte Sport GT S debuteert tijdens de Frankfurt Motorshow

Autozine
28 augustus 2007 | De nieuwe Quattroporte Sport GT S zal tijdens de aanstaande Frankfurt Motorshow als wereldpremiere worden onthuld. De Quattroporte Sport GT S is het laatste voorbeeld van de visie van Maserati op sportsedans.
Dutchlease

De Quattroporte Sport GT S, die is uitgerust met een automatische zesversnellingsbak, is exclusief ontwikkeld voor die automobilisten die een sportievere luxe sedan wensen en hij blinkt uit door zijn uitzonderlijk dynamische rijgedrag en zijn compromisloze handling.

Maserati Quattroporte V

Het resultaat werd bereikt door de introductie van een gewijzigde afstelling van de wiel-ophanging en een race set-up. Ten opzichte van de andere versies van de Quattroporte is de Quattroporte Sport GT S aan de voorzijde met 10 mm verlaagd en met 25 mm aan de achterzijde. Tevens is hij voorzien van nieuwe, stijvere veren en schokdempers.

De Quattroporte Sport GT S beschikt over een remsysteem dat in samenwerking met Brembo is ontwikkeld. Deze technologie maakt gebruik van dubbele, gegoten remschijven. In tegenstelling tot de gebruikelijke gietijzeren schijven zijn deze dubbele, gegoten schijven gemaakt van twee materialen - gietijzer en aluminium voor een optimale rem-werking verder verbeterde prestaties onder de meest extreme omstandigheden, waarbij fading zelfs bij de hoogste temperaturen achterwege blijft.

Het nieuwe remsysteem van de Quattroporte Sport GT S profiteert ook van de nieuwe mono-block remklauwen voor met zes zuigers en banden die speciaal voor deze auto zijn ontwikkeld (voor 245/35-R20 en achter 295/30-R20).

Maserati Quattroporte V

Het uiterlijk van de Quattroporte Sport GT S onderscheidt zich door zijn agressievere uitstraling. Naast de grille met zwartchroom gaaswerk, een karakteristiek element van sportieve Maserati's, zijn de raamomlijstingen en de twee dubbele uitlaatpijpen uitgevoerd in zwart, terwijl de deurgrepen dezelfde kleur hebben als de carrosserie. De Quattroporte Sport GT S is uitgerust met opvallende, donker verchroomde 20" zevenspaaks lichtmetalen wielen.

Ook de keuze van het materiaal voor het interieur van de Quattroporte Sport GT S getuigt van het sportieve karakter van de auto. Het traditionele Poltrona Frau leer wordt afgewisseld met Alcantara, op de middenbaan van de stoelen, de deurbekleding en de rand van het stuurwiel. Maserati heeft eerder al Alcantara gebruikt voor het interieur van de Trofeo-uitvoeringen en de MC12. Het koolstofvezel dasboard is afgewerkt met aluminium accenten, terwijl de voorstoelen een nieuwe, sportieve vormgeving hebben gekregen.

IkWilVanMijnAutoAf
Maserati verlaagt prijs GhibliMaserati verlaagt prijs Ghibli
24 juni 2015
Speciale Maserati tijdens Salone MilaanSpeciale Maserati tijdens Salone Milaan
9 april 2014
Maserati Quattroporte als Awards EditionMaserati Quattroporte als Awards Edition
23 februari 2010
Maserati Quattroporte Sport GTS op NAIASMaserati Quattroporte Sport GTS op NAIAS
22 december 2008
 

Info

Techniek

Prijs

Forum