31 mei 2002
 

Lexus RX (1998 - 2003)

Speciale editie Lexus RX300

Autozine
31 mei 2002 | In het segment van de luxueuze SUV's heeft de bijzondere Lexus RX300 meteen na zijn introductie een grote groep kopers aan zich weten te binden. Om nog meer automobilisten aan te spreken, brengt Lexus een speciale uitvoering van zijn Sport Luxury Vehicle op de markt. Het gaat om de Lexus RX300 Special Edition.
AutoCoach

De Lexus RX300 Special Edition beschikt af fabriek standaard over twee extra opties; een geintegreerd DVD navigatiesysteem met touchscreenbediening waarmee bijna heel West-Europa onder handbereik ligt en metallic lak. De Special Edition is overigens altijd gebaseerd op de RX300 Executive, die zich van de reeks onderscheidt door lederen bekleding, stoelverwarming voor bestuurder en voorpassagier, stuurwiel en versnellingspook in een combinatie van leder en hout, houten interieurpanelen, zelfdimmende spiegels, een pollenfilter en forse 225/60R17 banden.

Lexus RX (1998 - 2003)

Elke Lexus RX300 heeft van huis uit overigens al rijke uitrusting. Zo behoren automatische airconditioning, 8-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen, bronsgetint privacy-glass (vanaf B-stijl), cruise control, een 6 cd-wisselaar en Vehicle Stability Control tot de standaarduitrusting.

Op de RX300 Special Edition is ook een accessoirepakket leverbaar, dat achteraf bij de dealer wordt gemonteerd. Om de terreinvaardigheid en de prestaties van de permanente vierwielaandrijving te onderstrepen, kan deze versie worden uitgevoerd met een carterbeschermer. Verder zit in dit pakket een chromen beschermingsplaat aan de bovenzijde van de achterbumper en zowel links als rechts een gedistingeerde uitlaatpijp. Functioneel-praktische zaken als vier parkeersensoren (achter) en een allesdrager completeren het Special Edition Accessoirepakket, waarmee de totaalprijs eigenlijk € 66.980,- zou moeten bedragen.

Lexus RX (1998 - 2003)

Voor de RX300 Special Edition met accessoirepakket (dat op 7 en 8 juni bij de Lexus dealers wordt geïntroduceerd) is de consumentenprijs vastgesteld op € 63.595,- waarmee het voordeel € 3.385,- bedraagt.

IkWilVanMijnAutoAf
 

Info

Techniek

Prijs

Forum