10 september 2008
Lexus IS Cabrio

Lexus IS 250 C

Wereldprimeur voor Lexus IS 250 cabriolet op Autosalon van Parijs

Autozine
10 september 2008 | Tijdens de Autosalon van Parijs zal de Lexus IS 250 C zijn wereldpremière beleven. Na de IS F wordt de modellenserie met deze derde variant uitgebreid. Ook de LF-Xh hybride concept car, de vernieuwde IS 220d/IS 250, de nieuwe LS 460 AWD (All Wheel Drive) met permanente vierwielaandrijving en de Lexus Hybrid Drive-serie zullen er te zien zijn.
AutoCoach

De Lexus LF-Xh hybride concept car beleefde zijn Europese debuut in de kunstgalerij Museo della Permanente tijdens de Milan Design Week 2008. Deze concept car laat duidelijk zien dat het creatieve potentieel van de Lexus L-finesse designfilosofie verder reikt dan alleen een auto-ontwerp. De LF-Xh is uitgerust met een vierwielaangedreven Lexus Hybride Drive-systeem en combineert een V6-benzinemotor met elektromotoren.

Lexus IS Cabrio

De IS-serie heeft kleine wijzigingen ondergaan op het gebied van design, techniek en comfort. Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM; het pro actieve geïntegreerde veiligheidsysteem) is standaard toegevoegd aan de hele modellenserie. Dankzij de verbeterde aërodynamica en transmissie is de CO2-uitstoot van de IS 220d tot 8% verminderd.

Lexus IS Cabrio

Twee jaar nadat de vierde generatie van het vlaggenschip van Lexus op de markt werd geïntroduceert wordt de Lexus LS 460 uitgebreid met een versie voorzien van permanente vierwielaandrijving. Deze vierwielaandrijving is een configuratie van drie differentiëlen, waaronder het uiterst compacte type C Torsen differentieel met gelimiteerde slip dat de aandrijfkracht tussen de voor- en achteras in de verhouding 40:60 verdeelt. De verdeling van het aandrijfkoppel door dit differentieel wordt continu geregeld en geoptimaliseerd. Het kan variëren van 50:50 tot 30:70, afhankelijk van de omstandigheden.

Lexus IS Cabrio
Lexus maakt prijs IS250 Cabrio bekendLexus maakt prijs IS250 Cabrio bekend
1 april 2009
Lexus IS 250C debuteert in ParijsLexus IS 250C debuteert in Parijs
2 oktober 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum