12 april 2011
Lexus GS

Lexus LF-Gh

Lexus LF-Gh debuteert op New York Auto Show

Autozine
12 april 2011 | Lexus presenteert de LF-Gh Hybrid: een conceptmodel van een grand touring sedan. De LF-Gh debuteert op de New York International Auto Show 2011, die van 21 april tot en met 1 mei wordt gehouden. Het conceptmodel kan worden gezien als de voorbode van de nieuwe Lexus GS die gepland staat voor de tweede helft van 2012.
 

In de Lexus LF-Gh (Lexus Future Grand Touring hybrid) komt de nieuwe ontwerptaal van Lexus tot uiting. Maar het model belooft ook op andere vlakken een nieuwe richting in te slaan. Het is daarmee veel méér dan de nieuwe GS.

Lexus GS

Zo zal de bagageruimte ten opzichte van de huidige GS flink toenemen, groeit de interieurruimte, is het dashboard duidelijk op de bestuurder gericht en profiteert de chauffeur onder meer van een nieuw concept achterwielaandrijving, door Lexus 'advanced rear wheel drive' genoemd. Mede daardoor wordt de LF-Gh volgens de fabrikant een zeer dynamisch rijdende auto.

Iedere lijn van de LF-Gh combineert vorm en functie. Zo geeft de vorm van de grille de sedan niet alleen een ferme uitstraling, maar zorgt deze ook voor extra luchttoevoer naar de radiator en het remsysteem én draagt deze bij aan de hoge stabiliteit van de LF-Gh. De LED-verlichting en 20 inch lichtmetalen velgen geven de LF-Gh een extra dynamische uitsraling.