31 maart 2005
Lexus GS (2005 - 2012)

Lexus GS (2005 - 2012)

Maximale score voor Lexus GS in EuroNCAP crashtest

Autozine
31 maart 2005 | Bij de meest recente Euro NCAP-crashtest heeft de Lexus GS in zijn klasse de hoogste score behaald van 35 punten voor de bescherming van de inzittenden. Bij de aanrijding van opzij behaalde de GS de maximale score en bij de frontale aanrijding werd de GS beloond met 15 van de maximaal te behalen 16 punten.

Ook voor wat betreft de bescherming voor voetgangers heeft de GS in zijn klasse de hoogste score behaald van 18 punten (2 sterren) en 41 punten (4 sterren) voor de bescherming van kinderen. Deze opvallende resultaten maken de nieuwe GS de veiligste auto in de Executive-klasse voor volwassen inzittenden en voor voetgangers.

Lexus GS (2005 - 2012)

De Lexus GS is uitgerust met de meest geavanceerde actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen die vandaag de dag op de markt zijn. Het gebruik van materiaal met een hoge treksterkte voor alle panelen is uitgebreid tot 45%, hetgeen geresulteerd heeft in een lichte en tegelijkertijd uiterst stijve carrosserie. De duurzame energieabsorberende elementen en langsdragers voor en de grotere bumperverstevigingen zorgen ervoor dat er nog meer energie kan worden opgenomen.

De Lexus GS is voorzien van 10 airbags: tweefase-airbags voor, side airbags voor en achter, curtain airbags voor de inzittenden voor en achter en, voor het eerst in dit segment, knie-airbags voor de bestuurder en de voorpassagier. Deze knie-airbags worden gelijktijdig geactiveerd met de airbags voor en komen uit de onderzijde van het instrumentenpaneel. Hierdoor wordt de kans op letsel door het in aanraking komen met de stuurkolom en met het onderste deel van het dashboard verkleind. Verder wordt de beweging van het bekken beperkt, waardoor de kans op letsel aan hoofd en bovenlichaam verder wordt beperkt en het lichaam bij een zware aanrijding minder kan torderen.

De Lexus GS430 is uitgerust met de nieuwste generatie van het Lexus Vehicle Dynamics Integrated Management-systeem (VDIM), dat de prestaties, de Traction Control en de stabiliteit van de auto verbetert.

Verder is de auto als optie leverbaar met het uiterst geavanceerde Pre-Crash Safety System (PCS). Het PCS zorgt ervoor dat al voordat een aanrijding daadwerkelijk plaatsvindt, de veiligheidsgordels voor strak aan worden getrokken en dat er optimaal wordt geremd. De aanvullende Adaptive Cruise Control (ACC) stemt de rijsnelheid van de GS automatisch af op de snelheid van de voorligger.

Lexus GS alleen nog als hybrideLexus GS alleen nog als hybride
6 april 2010
Lexus GS ondergaat facelift 2007Lexus GS ondergaat facelift 2007
15 oktober 2007
Lexus introduceert GS450hLexus introduceert GS450h
23 mei 2006
Lexus maakt prijzen GS300 en GS43 bekendLexus maakt prijzen GS300 en GS43 bekend
1 februari 2005
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum