10 september 2009
Lexus CT

Lexus LF-Ch

Lexus onthult LF-Ch concept

Autozine
10 september 2009 | Met de LF-Ch Full Hybrid concept car geeft Lexus een indruk van de auto waarmee het merk het zeer competitieve segment van compacte premiumauto's wil betreden. Het model beleeft zijn werelddebuut tijdens de tweejaarlijkse IAA in Frankfurt. De Lexus LF-Ch concept car is een vijfdeurs auto met compacte afmetingen en een sportief uiterlijk. De Full Hybrid Drive technologie zorgt voor een geringe uitstoot en een gunstig verbruik.

Op zoek naar een Lexus CT?
bynco heeft er 9 vanaf € 18.844,-

Lexus CT

De Lexus LF-Ch concept car toont een evolutie van het zogenaamde "L-finesse design". Interieur en exterieur zijn harmonieus met elkaar verbonden en het geheel straalt eenvoud en sportiviteit uit. Het front wordt gedomineerd door een prominente Lexus-grille, een brede bumper en een grote luchtinlaat. De carrosserielijnen zijn helder en benadrukken de combinatie van solide kracht en verfijnde techniek.

Lexus CT

Het profiel van de auto lijkt sterk op dat van een sportieve coupe door de vlak liggende voorruit, het ronde dak en de zwarte B-stijlen die optisch wegvallen. Achter loopt het dak als een spoiler tot voorbij de achterruit. Grote achterlichten gaan van de achterzijde over in de flank en sluiten daar aan op de brede wielkasten en de bumper. De onderzijde van de achterbumper zorgt voor een betere luchtstroom onder de auto en voor ventilatie van de remmen.

Op discrete wijze benadrukken het blauwe hybride-embleem en de spitse chroomdecoraties het hybridekarakter van de LF-Ch. De concept car is uitgevoerd in een energieke, gele kleur; een contrast met de rustgevende blauwe interieurverlichting.

Het dashboard is asymmetrisch van vorm en nadrukkelijk gericht op de bestuurder wat bijdraagt aan de ergonomie. De stoelen zijn geïnspireerd op met de hand gemaakte meubels. Het stuur heeft een dikke lederen rand en schakelflippers voor bediening van de transmissie. Twee forse meters liggen diep achter het stuur en hebben het motief van een turborotor.

Lexus CT

Dankzij Full Hybrid Drive technologie levert de LF-Ch prestaties die passen bij een auto in het premium C-segment maar ligt het verbruik laag en is de uitstoot van CO2 en NOx gering. Als Full Hybrid Drive-auto kan de LF-Ch concept ook alleen elektrisch rijden. De auto rijdt dan geluidsarm en volledig zonder schadelijke uitstoot.

AutoCoach
Lexus CT 200h vernieuwd voor 2017Lexus CT 200h vernieuwd voor 2017
15 juni 2017
Lexus betrouwbaarste automerk in AmerikaLexus betrouwbaarste automerk in Amerika
27 oktober 2016
Lexus CT 200h nu ook via Private LeaseLexus CT 200h nu ook via Private Lease
6 april 2016
Lexus CT200h is meest milieuvriendelijkLexus CT200h is meest milieuvriendelijk
24 augustus 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum