24 november 2010
Landwind CV9
Nieuws

Landwind CV9

Landwind CV9 getest door EuroNCAP

24 november 2010 - Op 6 en 7 oktober 2010 heeft EuroNCAP de Landwind CV9 getest. De resultaten daarvan zijn nu bekend gemaakt. De Chinese MPV scoorde slechts twee uit de maximale vijf sterren. De matige resultaten van de test zullen volgens Jiangling Motor Holding gebruikt worden voor verdere productontwikkeling van bestaande en toekomstige modellen.

De Landwind CV9 is in de EuroNCAP niet aan de zogenaamde 'pole test' onderworpen. De standaard uitvoering is namelijk uitgerust met twee frontale airbags, waardoor op de sectie 'volwassenen' géén extra punten gescoord kunnen worden. Wél is de CV9 onderworpen aan de side impact test, dit leverde 3.4 van de maximale 18 punten.

Landwind CV9

Op het gebied van kindveiligheid scoort de CV9 11 van de 22 punten. De voetgangersveiligheid is goed voor 11 van de mogelijke 35 punten.

De standaard uitvoering van de CV9 omvat géén ESP. Echter de door LWMC in samenwerking met het RDW uitgevoerde 'Elandtest' toont aan dat de CV9 tot en met 90 km per uur deze proef doorstaat.