24 februari 2012
Land Rover Evoque (2011 - 2018)

Range Rover Evoque

Range Rover toont Evoque Convertible Concept

Autozine
24 februari 2012 | Land Rover zal op de Autosalon van Genève 2012 een nieuw studiemodel onthullen: de Range Rover Evoque Convertible Concept. Het concept wordt getoond om reacties van het publiek te peilen en om het potentieel te evalueren van wat een volgend nieuw model zou kunnen worden van Range Rover.
Profile
 

Het concept is ontwikkeld door Land Rover Design Director Gerry McGovern en zijn team. McGovern stelt: "De Range Rover Evoque leent zich uitstekend voor het idee van een cabriolet. Deze studie is geen ontwerp op basis van traditionele cabrioletaspecten, in plaats daarvan zijn wij uitgegaan van de balans die het lijnenspel van de Range Rover Evoque kenmerkt. Op deze manier konden wij zijn karakteristieke vorm behouden en een model creëren dat volledig uniek is en dat naar onze mening uiterst begeerlijk is".

Land Rover Evoque (2011 - 2018)

De Convertible Concept heeft een stoffen cabrioletkap en is gebaseerd op de Range Rover Evoque Coupé. De studie beschikt over een volledig neerklapbaar daksysteem met Roll Over Protection System (ROPS).

De sterk oplopende taillelijn en karakteristieke vorm van de Range Rover Evoque zijn behouden gebleven en de nieuwe cabriolet carrosserievorm is gerealiseerd met slechts minimale wijzigingen voor wat betreft gewicht en torsiestijfheid. Neergeklapt verdwijnt de cabrioletkap onder een wigvormige kap, waarbij het dakmechanisme discreet onder de taillelijn verdwijnt.

In het interieur is de Convertible Concept uitgerust met de bekroonde technologie uit de Range Rover Evoque, inclusief Terrain Response, Surround Camera System, Park Assist en toonaangevende entertainmentsystemen, waaronder een 8-inch 'dual view touch-screen' en een audiosysteem van het Britse high-end merk Meridian. De Range Rover Evoque Convertible Concept staat op unieke 21-inch lichtmetalen velgen in Titan Silver en is gespoten in een nieuwe metallic kleur Causeway Grey. Het interieur is uitgevoerd in Lunar en Ivory, met lederen stoelbekleding met sportief geperforeerde middenbanen en contrasterende stiknaden in Ivory.

Land Rover Evoque (2011 - 2018)

De Range Rover Evoque Convertible Concept zal worden onthuld op de Autosalon van Genève 2012 en is ontwikkeld als stilistisch en technisch studiemodel. Over eventuele productieplannen worden op dit moment geen uitspraken gedaan.