1 juli 2010
Land Rover Evoque (2011 - 2018)

Land Rover Evoque

Range Rover onthult Evoque

Autozine
1 juli 2010 | De eerste officiƫle foto van de compleet nieuwe, compacte Range Rover is vandaag vrijgegeven. Dit gebeurde aansluitend op een preview in London voor gasten die waren uitgenodigd voor het 40e verjaardagsfeest van de Range Rover, georganiseerd in samenwerking met het modetijdschrift Vogue.
KwikFit
 

Op deze avond werd ook de naam van de nieuwe Range Rover bekendgemaakt: Evoque. Deze nieuwe coupé zal het programma van Range Rover en Range Rover Sport in de zomer van 2011 komen versterken. Het model wordt de kleinste, lichtste en zuinigste Range Rover die ooit is gebouwd. Klanten hebben de keuze uit 4WD of 2WD, waarbij een CO2-emissie van minder dan 130 g/km mogelijk is.

Land Rover Evoque (2011 - 2018)

Phil Popham, managing director van Land Rover, memoreerde in zijn speech: "Vandaag is een wel heel speciale gelegenheid voor Range Rover. Niet alleen vieren wij de 40e verjaardag van het merk, maar wij geven ook een voorbeschouwing van onze opwindende toekomst door voor de allereerste keer onze compleet nieuwe Range Rover Evoque te tonen".

"De compleet nieuwe Range Rover Evoque zal worden gebouwd in onze meervoudig bekroonde fabriek in Halewood, waarmee 1.000 nieuwe arbeidsplaatsen worden gecreëerd in de regio Merseyside; een fantastische stimulans voor de Britse economie".

"De nieuwe Range Rover Evoque wordt een echte 'wereldauto', die in meer dan 160 landen zal worden verkocht. Het was belangrijk om de auto een naam te geven die direct herkenbaar zou zijn over de hele wereld, ongeacht taal of culturele verschillen. Wij wilden een nieuwe naam creëren die zowel innovatief als anders was. Een naam die exclusiviteit uitstraalt en emoties oproept. Evoque is kosmopolitisch en multinationaal, geraffineerd en in overeenstemming met de 'urban elegance' van het model", besluit Popham.

De compleet nieuwe Range Rover Evoque beleeft op 30 september op de Autosalon van Parijs zijn publieksintroductie en is vanaf medio volgend jaar te koop.