22 september 2010
Land Rover Evoque (2011 - 2018)

Range Rover Evoque

Range Rover Evoque vanaf zomer 2011

Autozine
22 september 2010 | De Range Rover Evoque zal zijn wereldpremière beleven op de Autosalon van Parijs 2010. Met de Range Rover Evoque wordt de enthousiast ontvangen LRX concept car realiteit, waarbij de essentie van het cross-coupé design van dat studiemodel behouden zijn gebleven. De verkoop gaat zomer 2011 van start, waarbij de auto wereldwijd in meer dan 160 landen zal worden verkocht. In Nederland krijgt de Range Rover Evoque een typegoedkeuring als personenauto. De Range Rover Evoque zal naar verwachting een vanafprijs krijgen van circa 45.000 euro.
UnitedConsumers
 

Het spraakmakende exterieur van de nieuwe Range Rover Evoque is direct geïnspireerd door de LRX concept car, die wereldwijd enthousiast werd ontvangen vanwege zijn nieuwe interpretatie van klassieke Range Rover ontwerpelementen.

Land Rover Evoque (2011 - 2018)

Klanten kunnen een zeer luxueus uitgerust interieur specificeren, waarbij soepel premium leder met dubbele stiknaad een luxueuze afwerking geeft aan stoelen, portierpanelen en dashboard. De lagere zitpositie biedt een sportiever rijgevoel, maar behoudt de belangrijke Command Driving Position. De hoofdruimte is groter dan in veel sportieve personenauto's, ondanks het lage coupéprofiel van de daklijn.

De Evoque wordt de eerste Range Rover die klanten de keuze geeft tussen standaard intelligente vierwielaandrijving en voorwielaandrijving voor een lager brandstofverbruik en minder CO2-emissies.

Land Rover Evoque (2011 - 2018)

Klanten kunnen kiezen uit een vernieuwde 2,2-liter turbodiesel in twee uitvoeringen, met respectievelijk 150 pk en 190 pk. De voorwielaangedreven Range Rover Evoque met 150 pk 2,2-liter turbodiesel heeft een gemiddeld verbruik van 4,9 l/100 km en een CO2-emissie van minder dan 130 g/km. De vierwielaangedreven uitvoering met dezelfde motor heeft een verbruik van 5,7 l/100 km en een CO2-emissie van 145 g/km.

De nieuwe 240 pk 2,0-liter Si4 benzinemotor beschikt over directe benzine-inspuiting, turbocompressor en dubbele en variabele kleptiming.

Land Rover Evoque (2011 - 2018)
247autoverkopen

De Evoque profiteert van dezelfde technologieën als de grotere Range Rovers. Het display is als optie beschikbaar met 'Dual View'-technologie, zodat bestuurder en voorpassagier tegelijkertijd naar twee verschillende functies kunnen kijken. Connectivity-opties zijn onder meer een mobiele telefoon-integratiesysteem met Bluetooth-functie en Bluetooth audiostreaming. Daarnaast zijn er verschillende aansluitingen voor USB, iPod en andere draagbare apparatuur.

De Evoque is de eerste Range Rover die beschikbaar is met nieuwe audiosystemen die zijn ontwikkeld in samenwerking met de high-end audiospecialist Meridian. Het premium Meridian-systeem is een installatie met 825 Watt en 17 luidsprekers.

Land Rover Evoque (2011 - 2018)

De Range Rover Evoque biedt klanten de keuze uit drie primaire ontwerpthema's, die ieder hun eigen specifieke karakter en exterieuruitvoering hebben. Elk van deze thema's heeft een serie gecoördineerde interieurpakketten:

  1. 'Pure' combineert het exterieur van de concept car met strakke interieurs in neutrale tinten. Zacht aanvoelende bekledingsmaterialen op de belangrijke oppervlakken contrasteren met de afwerking in echt, geborsteld aluminium.
  2. 'Prestige' biedt Range Rover luxe en combineert een speciaal exterieur met 19-inch lichtmetalen velgen en glanzende metallic details, met een luxueus interieur dat bijna geheel met leder is bekleed.
  3. 'Dynamic' heeft een krachtiger exterieur met 20-inch lichtmetalen velgen en unieke bumpers, dorpels, grille en uitlaateindstukken. Contrasterende dak- en spoilerkleuren zijn beschikbaar, terwijl het premium sport-interieur sportstoelen met accenten in felle contrastkleur biedt.

De Range Rover Evoque wordt geproduceerd in de fabriek in Halewood, Groot-Brittannië. De auto is ontwikkeld om over de hele wereld te kunnen worden verkocht.