24 september 2009
Land Rover Evoque (2011 - 2018)

Land Rover Evoque (2011 - 2018)

Compacte Range Rover gaat in productie

Autozine
24 september 2009 | Land Rover heeft bevestigd dat een productieversie van de LRX concept car in productie zal gaan. Het nieuwe model zal volgend jaar worden ge├»ntroduceerd als compacte Range Rover en vanaf 2011 in de showroom staan. De nieuwe, compacte Range Rover, die is ontworpen en ontwikkeld in Land Rover's designcentrum in Gaydon, zal de kleinste, lichtste en effici├źntste auto zijn die het merk ooit heeft geproduceerd.
 

Phil Popham, Managing Director van Land Rover, verklaarde: "De productie van een compact Range Rover model is uitstekend nieuws voor onze medewerkers, dealers en klanten. Het is een duidelijke demonstratie van ons vastberaden streven om te investeren in een duurzame toekomst en om onze klanten relevante modellen aan te blijven bieden, met de toonaangevende omvang van capaciteiten waar wij wereldwijd om bekend staan".

Land Rover Evoque (2011 - 2018)

Gerry McGovern, Design Director van Land Rover, vervolgt: "Het nieuwe model zal een natuurlijk verlengstuk zijn van het Range Rover programma. Het is een aanvulling op de bestaande modellen en helpt ons een nieuw segment te definiëren. De auto zal trouw blijven aan het concept en zich onderscheiden door veel bekende Range Rover ontwerpelementen, zoals de in de voorspatborden doorlopende motorkap, het 'zwevende dak' en de solide houding met wielen op de hoeken van de auto".

Meer details over de nieuwe, compacte Range Rover zullen volgend jaar worden bekendgemaakt.