19 juni 2003
 

Lancia Thesis

Lancia Thesis opgewaardeerd

Autozine
19 juni 2003 | De Lancia Thesis, het chique visitekaartje van de Italiaanse fabrikant, is opgewaardeerd. Naast een aantal nieuwe opties en geoptimaliseerde versnellingsbakken, wordt het top model van de Lancia modellenrange nu desgewenst ook geleverd met een 2.4 JTD Multijet 20V dieselmotor (vanaf medio juli beschikbaar) of 3.2 V6 24V benzinekrachtbron.
Profile
 

In de eerste zes maanden koos niet minder dan driekwart van de kopers voor de meest luxueuze Emblema uitvoering van de Thesis. In zo'n 30% van de gevallen wordt dat uitrustingsniveau tot nu toe gecombineerd met de 2.4 JTD 10V direct ingespoten common-rail dieselkrachtbron. Bij de benzinemotoren staat de 3.0 V6 24V sinds de presentatie met stip genoteerd (in Nederland ruim 35% van de verkoopmix). De Thesis rijder legt de spreekwoordelijke lat kennelijk zeer hoog en daar speelt Lancia nu op in door aan de bovenzijde van het assortiment twee nieuwe motoren te introduceren. Bovendien wordt de selectie aan maatwerkoplossingen uitgebreid.

Lancia Thesis

De 150 pk vijfcilinder JTD krijgt als gezegd gezelschap van een sterkere 2.4 JTD 20V met Multijet systeem. Dankzij zijn combinatie van de multikleppen techniek en diesel brandstofinspuiting onder extreem hoge druk levert hij niet alleen voldoende prestaties, maar is de vijfcilinder ook milieuvriendelijker en merkbaar rustiger aan het werk. De nieuwe vijfcilinder common-rail dieselmotor wordt gecombineerd met de beproefde Comfortronic 5-versnellingsautomaat, maar ook met een nieuw ontwikkelde, handmatig schakelende 6-versnellingsbak.

De Thesis is nu leverbaar met een sleutelvrije bediening. De auto herkent de rijder via een transponder, opent de sloten van de deuren en staat vervolgens toe dat de motor met een druk aan de knop wordt gestart. De klassieke contactsleutel is niet langer nodig. Ook nieuw zijn de stoelen. Ze zijn volledig elektrisch verstelbaar en uitgerust met functies als ventilatie, verwarming, een adaptief systeem dat de stevigheid en vorm van de stoel aanpast aan het gewicht van de persoon en een massagesysteem.

Lancia Thesis