31 augustus 2007
Lancia Musa

Lancia Musa

Lancia Musa ondergaat facelift

Autozine
31 augustus 2007 | De gefacelifte Lancia Musa maakt zijn werelddebuut tijdens het 64ste Internationale Filmfestival van Venetie. De voorzijde van de auto werd voorzien van een aantal chroom accenten, die niet alleen de nieuwe styling benadrukken, maar de auto bovendien een dynamisch uiterlijk verlenen, hetgeen terug te zien zal zijn in de toekomstige Lancia modellen. In het midden van de chromen grille pronkt het nieuwe Lancia als symbool van verandering in continuiteit; een teken uit het verleden gestoken in een modern jasje.
 

De flinke achterklep vervult een nog belangrijkere functie dan bij zijn voorganger. De bagageruimte is namelijk met 75 liter vergroot en de tildrempel zo'n vier centimeter verlaagd waardoor het plaatsten van koffers en tassen wordt vergemakkelijkt. Eveneens aan de achterzijde vallen de de technologische LED achterlichten op, die meer licht geven en daardoor veiliger zijn dan de traditionele lampen.

Lancia Musa

Daarnaast is de Lancia Musa voorzien van nieuwe lichtmetalen wielen en bevinden zich aan de zijkant chromen sierstrips waarin het Lancia logo als een juweel is ingelegd. De ronde lijnen en de afwezigheid van hoekige vormen benadrukken het beschermende karakter van de cabine. De lengte bedraagt iets meer dan 4 meter, de breedte 1,70m , de hoogte 1,66m en een wielbasis van 2,51m.

Het is nu mogelijk de Lancia Musa uit te rusten met Blue&Me, het systeem dat de bestuurder in staat stelt op een veilige manier naar muziek te luisteren en te telefoneren dankzij de voicecontrol en Bluetooth technologie. Door het gebruik van andere soundproof materialen is het geluidsniveau binnenin met 2 db gedaald.

Lancia Musa

De Lancia Musa zal leverbaar zijn met een 1.9 Multijet turbodiesel motor van 100 pk, een 1.3 Multijet van 70 pk en een 1.3 Multijet van 90. Verder zijn 2 benzinemotoren leverbaar: een 1.4 van 77 pk en een 1.4 van 95 pk.

De vernieuwde Lancia Musa zal aan het einde van het jaar in de dealershowrooms staan.

Lancia Musa