4 oktober 2012
 

Lamborghini Aventador

Lamborghini verlaagt verbruik Aventador

Autozine
4 oktober 2012 | De Lamborghini Aventador LP 700-4 krijgt vanaf modeljaar 2013 de beschikking over een start/stop-systeem dat extreem snel werkt dankzij zogenaamde "supercaps". Samen met cilinderuitschakeling zorgt dat voor een daling van het gemiddelde verbruik van 7%.
AutoCoach

Lamborghini zet voor de Aventador LP 700-4 een nieuwe start/stop-technologie in. De voor een herstart benodigde energie wordt namelijk geleverd door zogenaamde "supercaps". Deze high-performance condensatoren maken een herstart in 80 milliseconden mogelijk. Dit is aanzienlijk sneller dan bij conventionele systemen. Vergeleken met die conventionele start/stop-systemen levert de supercap-technologie bovendien een gewichtsvoordeel van 3 kg op. Daarbij zijn de supercaps zeer compact en gaan ze een autoleven lang mee.

Lamborghini Aventador

De Aventador is voortaan ook uitgerust met het Cylinder Deactivation System (CDS). Bij lage motorbelasting en snelheden lager dan 135 km/h kan dit systeem één cilinderrij 'uitschakelen'. De motor functioneert dan als een zescilinder. Bij de minste beweging van het gaspedaal staat het volle vermogen van 700 pk weer ter beschikking.

Het gemiddelde brandstofverbruik daalt met 7% tot 16,0 l/100 km; de gemiddelde CO2-uitstoot daalt van 398 naar 370 g/km. Bij een constante snelheid van 130 km/h (op de snelweg bijvoorbeeld) bedraagt de verbruiksvermindering 20%.

Het onderstel van de Aventador is aangepast. Nieuw zijn de stuggere veren en geoptimaliseerde schokdempers. Eveneens nieuw voor de Aventador is het Carbon Package. Daarbij worden onderdelen als de voorspoiler, luchtinlaten, motorafdekking en interieuraccenten uitgevoerd in met carbonfiber versterkte kunststof. Ook zijn nu lichtmetalen wielen in Dione-design beschikbaar.

XLLease
Lamborghini Aventador nu als LP 750-4Lamborghini Aventador nu als LP 750-4
3 maart 2015
Lamborghini demonstreert ad personamLamborghini demonstreert ad personam
23 april 2014
Lamborghini produceert 2.000e AventadorLamborghini produceert 2.000e Aventador
13 juni 2013
Lamborghini toont Aventador RoadsterLamborghini toont Aventador Roadster
12 november 2012
 

Info

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum