4 oktober 2012

Lamborghini Aventador

Lamborghini verlaagt verbruik Aventador

4 oktober 2012 - De Lamborghini Aventador LP 700-4 krijgt vanaf modeljaar 2013 de beschikking over een start/stop-systeem dat extreem snel werkt dankzij zogenaamde "supercaps". Samen met cilinderuitschakeling zorgt dat voor een daling van het gemiddelde verbruik van 7%.

Lamborghini zet voor de Aventador LP 700-4 een nieuwe start/stop-technologie in. De voor een herstart benodigde energie wordt namelijk geleverd door zogenaamde "supercaps". Deze high-performance condensatoren maken een herstart in 80 milliseconden mogelijk. Dit is aanzienlijk sneller dan bij conventionele systemen. Vergeleken met die conventionele start/stop-systemen levert de supercap-technologie bovendien een gewichtsvoordeel van 3 kg op. Daarbij zijn de supercaps zeer compact en gaan ze een autoleven lang mee.

Lamborghini Aventador

De Aventador is voortaan ook uitgerust met het Cylinder Deactivation System (CDS). Bij lage motorbelasting en snelheden lager dan 135 km/h kan dit systeem één cilinderrij 'uitschakelen'. De motor functioneert dan als een zescilinder. Bij de minste beweging van het gaspedaal staat het volle vermogen van 700 pk weer ter beschikking.

Het gemiddelde brandstofverbruik daalt met 7% tot 16,0 l/100 km; de gemiddelde CO2-uitstoot daalt van 398 naar 370 g/km. Bij een constante snelheid van 130 km/h (op de snelweg bijvoorbeeld) bedraagt de verbruiksvermindering 20%.

Het onderstel van de Aventador is aangepast. Nieuw zijn de stuggere veren en geoptimaliseerde schokdempers. Eveneens nieuw voor de Aventador is het Carbon Package. Daarbij worden onderdelen als de voorspoiler, luchtinlaten, motorafdekking en interieuraccenten uitgevoerd in met carbonfiber versterkte kunststof. Ook zijn nu lichtmetalen wielen in Dione-design beschikbaar.