26 april 2019
Kia Rio (2005 - 2011)

Forum Kia Rio (2005 - 2011)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 5 januari 2019

Ervaring met auto: Sinds een jaar de Kia Rio x-tra in huis, een heerlijke auto! Wat ik erg prettig vind is het feit dat de auto zo stevig aanvoelt (hiervoor had ik altijd wat lichtere boodschappenwagentjes), als een bomvaste machine. Daarentegen stuurt hij absoluut niet zwaar en zijn de pedalen degelijk maar niet te zwaar in gebruik. Persoonlijk vind ik het interieur heel mooi, en ik ben heel blij met de ruime kofferbak. De stoelen zitten heel prettig, ook bij langere ritten. Met mijn lichamelijke mankementen is dit een fijne auto om te besturen en lang in te zitten. Ook het geluid van de speakers is top (vergeleken met een hoop andere auto's). Ik ben dus zeer tevreden over mijn wagentje.

Het enige wat erg tegenvalt is het verbruik. Ja, ik heb een sportieve rijstijl maar schakel bijtijds op en laat de auto nooit onnodig hoog in de toeren lopen. Tot 120km/u niets aan de hand. Daarboven loopt het toerental echter heel snel op, waarbij ik bij 130km/u al bijna op 4000 toeren zit! En dit terwijl ik voornamelijk snelweg rijdt waar je 130 mag, en ja ik heb nu eenmaal geleerd om met het verkeer mee te rijden.

Zijn er meerderen die deze ervaring hebben bij deze auto? Of doe ik iets helemaal verkeerd? Mijn gemiddelde verbruik ligt op 1 op 12,6.

Handige tips altijd welkom!
Groeten Eveline

Ervaring met verkoop: Tijdens proefrit gemerkt dat de auto lekte bij de achterklep, was behoorlijk nat, werd als niks belangrijks afgedaan. Na aandringen is het toch verholpen. Auto was niet gereinigd, oude anwb-pasjes van de vorige eigenaar lagen er zelfs nog in... Echte autohandelaar maar goed, daar was de prijs ook naar en aangezien we zelf een hoop kunnen is dat geen probleem.

Uitvoering1.4 X-tra
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand175 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor5
  
 
Reactie van: Bertusth, datum: 19 januari 2019

Antwoord: Ja die van mij ook 1 : 12 Kia Rio 2006. Sinds 4 jaren Nissan Note. 1 : 20 Wel een verschil. Rio reed erg prettig en deed het altijd. TE vroeg verkocht/ingeruild bij 105.000 km. Jammer. Blijf rijden mevrouw want deze auto gaat lang mee. Klasse. Gr. Bertus

  

, datum: 6 maart 2015

Ervaring met auto: Onze Kia Rio heeft de eigenaardigheid er plotseling mee op te houden. Eerst gaat de motorconditie waarschuwingslampje branden, vervolgens stopt de motor. De ANWB kon niks vinden, evenals de garage. In het log-bestand van de computer stond geen storing aangegeven. Kunnen er dus niet van op aan en durven geen lange tochten mee te maken.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Onze beun houdt het prima bij.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit4 jaar
KM-stand60.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 26 oktober 2011

Ervaring met auto: Mensen die van plan zijn een goede auto te kopen voor wijnig geld. Dit is mijn tweede Kia rio die ander heb ik ingeruild na 140.000 km, rijd nu al 7 jaar deze Rio met een caravan door heel europa, nooit iets gehad. Mocht er toch nog iets mis gaan: de garantie is in heel Europa uitstekend (net als bij de Rolls).

Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand37.000 km
DealerMarant

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor9
  
 
Reactie van: Kbhoof, datum: 21 december 2013

Antwoord: Goed zo, blijven rijden. Auto is prima en gaat jaren mee. Kwaliteit uitstekend. In januari 2014 al 8 jaren met 95.000 op de teller. Wil hem niet kwijt na bezoeken aan showrooms en testritten in nieuwe auto's bij diverse dealers. Prijzen in euro's veel te hoog met alle bijkomende kosten. Ruil de Kia Rio nooit in, maar geef hem aan een familielid of goede kennis. Telkens stap ik weer in en zeg dan tegen mijzelf NIET DOEN. Deze auto is betrouwbaar en reageert op alles zoals ik dat wil.
groeten Karel

  

, datum: 4 januari 2011

Ervaring met auto: Een tip van Bertus: Dit model is nog steeds te koop in nieuwe uitvoering. Tik "Kia Rio 2011" in op uw computer en alles komt te voorschijn. Occasions met jonge Rio's, ook doen.
Wellicht dit jaar een opvolger, hij staat al verdekt op diverse foto's afgebeeld. Ben in december 2010 eens langs geweest bij diverse dealers van: Skoda, Renault, enz. vanwege de prachtige aanbiedingen? Voor mijn mooie Rio kreeg ik werkelijk de schandalige inruilprijs van Euro 3500 in Apeldoorn bij de Renault opschepper met zijn acties.
Dus niet doen beste mensen. Je weet wat je hebt en blijft rijden in die wagen die alles heeft en aan de verwachtingen voldoet.
Een Kia Rio 1.4 is handig en zuinig en geeft veel rijplezier. Ik ben toch niet gek...

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Alles loopt gesmeerd. 3 jaar garantie met een gordelspanner vervanging. Na afloop controleer ik wat onder de motorkap is gebeurd. Je moet wel uitgaan van betrouwbaarheid.
Banden/olie (bij een zeer vlotwerkend en prijsgunstig bedrijf in Eerbeek). Andere snuisterijen die op of aan de auto zitten koop ik en breng ik zelf aan.

Ervaring met verkoop: Ik kom nog steeds bij deze garage als dat nodig is. Voldoende kennis aanwezig bij de monteurs. Destijds ook dealer van Kia.

Uitvoering1.4 LX
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit5 jaar
KM-stand65.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Ter_haar43, datum: 15 oktober 2011

Antwoord: Belangstellenden voor de Kia Rio vanaf 2006: Opgelet! Deze auto is kwalitatief erg goed en zeer betrouwbaar. Waarom ik deze auto zo weinig zie op de wegen en in mijn naaste omgeving is en blijft een raadsel. Het mooie aan deze auto is dat de materialen sterk zijn. De gehele constructiebouw is goed. Stabiel.
Heb deze week plaatsgenomen in een Chevrolet AVEO. Binnenwerk van zeer goedkoop materiaal en niet massief. Achterklep viel dicht met een geluid van een lege koekjestrommel. Ook een Mercedes 160A beproeft. Is dit het nu?
In een nieuwe Rio gezeten bij de dealer - ook hier niet enthousiast over. De voorruit hield te vroeg op waardoor ik de neiging had om mij te bukken.
Zitplaatsen achterin te laag en beslist minder dan in mijn huidige waardevolle Rio.
Mensen laat u zich niets wijsmaken als het om vernieuwing gaat. Een echte verbetering alleen bij dure auto's en niet bij de middenmoot.
De Kia Rio waar nu 78.000 km op de teller staat gaat nog jaren mee en laat zien dat dit concept geen verkeerde keuze is geweest van de ontwerpers en fabrikant.
Er zijn occasions van dit type... dus sla uw slag.
Gewoon doen.
Groeten Jan B. ter Haar Apeldoorn

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 30 oktober 2010

Ervaring met auto: Wij rijden een aangeklede Kia Rio versie met Alu wielen spoilers etc. Gewoon een goed product doet wat het moet doen en ziet er ook nog lekker uit. Wat mij opviel is dat mijn VW Touran TDI (werk) meer last heeft windgeruis dan de Rio.
Het is inmiddels onze tweede Kia en wij doen alles met de Rio. In mei 2010 zijn we met de auto naar Kroatie gereden en dat was geen probleem. Okay, heuveltje op op de Duitse Autobahn moet je hem wel op toeren houden maar tussen de 140 - 160kmh (op teller) loopt hij wel erg lekker. We zijn zelfs in 1x terug gereden ca 1500km met een gemm 540 km op een tank.
Ik heb 1 ding veranderd en dat zijn de banden een andere maat 205 x 50 type H en van een ander merk. Hierdoor is naast het geluid (comfort) ook het weggedrag significant verbeterd en dit merk je vooral in de bochten:-)
Dus al met al een prima auto die zich best mag meten met een VW al is die natuurlijk duurder en kaler van uitrusting.

Uitvoering1.4 Festival
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit3 jaar
KM-stand42.000 km
DealerKleverlaan

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Ter_haar43, datum: 31 oktober 2010

Antwoord: Tevreden zijn met een automobiel en geluk hebben met de aanschaf van een voertuig, daar gaat het om. U hebt tenslotte ook aardig in de portemonnee moeten tasten om alles te bekostigen.
Auto's zijn niet goedkoop en als je een voorkeur hebt in dit woud van modellen kies dan bewust en laat je niet iets aanpraten door een garage. Tegenwoordig is de verkoper milder dan 10 jaar geleden, hij laat je veel vrijer in de beslissing. En zo hoort het.
Een Rio vanaf 2006 is prima, alleen mis ik de airco en de banden kunnen wellicht wat soepeler, maar ik ben niet ontevreden over de KUMHO SOLUS band 185/65 R14 86H kosten 50 EURO incl. alles. Van Essen Eerbeek
Heb er binnenkort 1 nodig ter vervanging van 2 banden achter. Ik spreek nu de nieuwe reserveband aan en 1 achterband gaat in de koffer. Dit na 70.000 km. Voorbanden zijn ze al vervangen in sept. 2009 na 52.000 km. kosten 100 Euro. Voor slijt harder zoals u weet.
Wel de bandenspanning op 2.2 houden voor en achter. Ik geef weer gas en wens alle Kia Rio rijders een goede en veilige rit toe. Een auto waar je nog vaak aan terug zult denken....later.
Groeten Bertus

  

, datum: 21 januari 2010

Ervaring met auto: Het is tragisch dat er nog te weinig Rio's rondrijden. Voor een slordige 13.500 Euro heb je ook wat. Voor een Opel / Volkswagen / Peugeot of Renault geeft de man of vrouw al gauw 5.000 Euro meer uit omdat er een conservatieve achtergrond aanwezig is die zegt dat deze laatstgenoemde merken erg betrouwbaar zijn ... en waardevast inz. latere inruil! Lariekoek dus. Een auto gaat 15 jaar mee, daar zijn ze heden ten dage op gebouwd. Deze denkwijze doet zich veel voor bij de 60 plusser.
De Kia Rio is echter gelijkwaardig aan bovengenoemde te dure merken. De kunst is om deze wagen te laten rijden naar jouw behoefte. Deze auto is in 2010 niet duurder geworden en het comfort is gebleven. Zelf heb ik door Nederland gereden in de meest uiteenlopende auto's voor mijn werkgever.
De Kia Rio heeft een goede rijder nodig net als in de paardensport.
Benzineverbruik nog steeds 1 : 16 gemiddeld.
Vrouwen zijn dol op deze auto omdat ie zo meegaand is.
gegroet namens J.B. ter Haar

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Zelf af en toe onder de motorkap om te kijken of het peil van de reservoirs goed is. Verlichting zelf controleren en de ruiterwisserbladen.
Heeft 19-01-2010 eerste APK gehad. Niets aan de hand, maar ja wat wil het is een goed produkt.

Ervaring met verkoop: Twijfelgarage toen nog met Kia en Mitsubishi. Dealerschap ligt nu bij de buurman Koops Apeldoorn.

UitvoeringLX 1.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit4 jaar
KM-stand55.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
 
Reactie van: Vincent71, datum: 7 oktober 2010

Antwoord: Beste meneer (dat maak ik op uit uw slotzin) ter Haar,

Hartelijk dank voor deze waardvolle bijdrage aan autominnend Nederland. Datzelfde Nederland waar verschraling troef is en in uw geval niet anders ... tragisch in uw bewoordingen. De prijs is allesbepalend en daar redeneert u op starre wijze naartoe. Als u niet meer dan paar schamele euro's aan een auto wenst uit te geven, heb dan tenminste het fatsoen om een behoorlijke occasion te kopen zodat uw medeweggebruikers niet kokhalzend hun weg hoeven te vervolgen. Met al uw autokennis hoef ik waarschijnlijk niet te vertellen dat elke in Azie: ontwikkelde auto op Europese (Amerikaanse) kennis leunt. Vervolgens worden ze tegen dumpprijzen van de hand gedaan (winst wordt elders gecompenseerd). Een praktijk die voor Europese autofabrikanten door Brussel verboden is. Hoewel de tendens van uw schrijfseltje duidelijk is blijft de betekenis achter zinsneden als
1. deze denkwijze doet zich veel voor bij de 60 plusser,
2. de kunst is om deze wagen te laten rijden naar jouw behoefte,
3. de Kia Rio heeft een goede rijder nodig net als in de paardensport,
volstrekt onduidelijk. Wat wel duidelijk is dat iedere debiel een auto kan maken die rechtuit kan rijden, het gaat juist om de niet-alledaagse situaties en daar zie ik toch enige uitdaging voor uw Kia opdoemen. Tot slot wil ik u adviseren uw vrouwelijke kenniskring uit te breiden. Vrouwen die dol zijn op een meegaande Rio wil niemand echt kennen, behalve Maywood dan.
Veel plezier met uw toonbeeld van gewoonheid,

Vincent Tjepkema

 
Reactie van: Ter_haar43, datum: 18 oktober 2010

Antwoord: Een erg warrig verhaal heer Tjepkema. U doet er goed aan zich bezig te houden met eenvoudig en begrijpelijk taalgebruik. De auto is niet mijn favoriete onderwerp om daar nu met Tjepkema een autoboom over op te zetten. Ik groet u namens een vrijgevochten Kia rijder die zelf wel weet wat goed voor hem is. JB

 
Reactie van: Elouwman, datum: 13 oktober 2012

Antwoord: Geachte heer JB ter Haar,
Ik heb met aandacht uw betoog gelezen. Duidelijk is dat u bijzonder uw best heeft gedaan om een overgroot deel van onze samenleving te complimenteren: onze 60-plussers, en bezitters van Europese auto's, bijvoorbeeld. Uw ongetwijfeld sterkste karaktereigenschap is dat u uitstekend kunt generaliseren. Maar ondanks alle aangetroffen generalisaties in uw betoog, moet ik u er toch op wijzen dat u tegelijkertijd ook nogal inconsequent bent. Eigenaren van Europese auto's zet u weg als een groep individuen die hun keuze doorslaggevend hebben laten beinvloeden door derden, onmachtig om zelf tot die keuze te komen. Daarentegen vindt u het wel belangrijk, en in ieder geval vermeldenswaardig, dat een keuze voor een KIA welgevallig zal zijn bij de vrouwen. Blijkbaar stelt u er zelf prijs op dat de keuze voor een automerk door 50 van onze samenleving haar goedkeuring vindt! Tja, daar zinkt mijn aanhang van misschien twintig personen uit kennissen- en familiekring die ik nodig had om tot mijn keuze te komen helemaal bij in het niet.
Met vriendelijke groet,
Marcel.

  

, datum: 30 september 2009

Ervaring met auto: Probleemloze auto voor een redelijke prijs.

Uitvoering1.4 Lxe
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand29.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor7
  
 
 
« 1 2 3 »