29 augustus 2012
Kia Cee'd (2012 - 2018)
Nieuws

Kia Cee'd (2012 - 2018)

5 EuroNCAP-sterren voor nieuwe Kia cee'd

29 augustus 2012 - Aan de compleet nieuwe Kia cee'd is de maximale waardering van vijf sterren toegekend bij de door EuroNCAP uitgevoerde botsproeven. EuroNCAP is de toonaangevende veiligheidsorganisatie voor auto's in Europa.

De cee'd realiseerde hoge scores voor de bescherming van volwassen inzittenden (89%) en van inzittende kinderen (88%), en voor de uitrusting van veiligheidsvoorzieningen (86%). Tevens werd de hoogst mogelijke score behaald in het dynamische onderdeel van de test voor de bescherming van inzittende kinderen. De testers van EuroNCAP waren ook onder de indruk van de toepassing van elektronische stabiliteitscontrole in de gehele cee'd modelreeks, nog voordat deze in Europa verplicht wordt gesteld.

Kia Cee'd (2012 - 2018)

Tot de standaard veiligheidsuitrusting van de nieuwe cee'd behoren zes airbags, (voor, zij en gordijn), een waarschuwing voor de veiligheidsgordels, (voor en achter), ESC (Electronic Stability Control), HAC (Hill Assist Control), VSM (Vehicle Stability Management) en ESS (Emergency Stop Signal) waarbij de remlichten snel flikkeren in geval van een noodstop.

De nieuwe cee'd voegt zich in de rij van vijf andere Kia-modellen die ook vijf sterren scoorden bij de EuroNCAP botsproeven: Rio, Venga, Soul, Sportage en Sorento.