8 mei 2007
Kia Carens (2006 - 2010)

Kia Carens (2006 - 2010)

Kia introduceert Carens Van

Autozine
8 mei 2007 | Kia Nederland introduceert de nieuwe Kia Carens nu ook in een bedrijfswagenuitvoering. De Carens is groter en ruimer dan zijn voorganger en is leverbaar met een krachtige 2-liter common-rail dieselmotor, eventueel gekoppeld aan een automatische versnellingsbak.
 

De wijdopenslaande deuren en achterklep geven een uitstekende toegang tot de laadruimte met een vlakke laadvloer (175x134x108 = lxbxh) en een maximum laadcapaciteit van 2.100 liter. De Carens Van is standaard voorzien van een volledig en geïsoleerd tussenschot, waardoor het geluidsniveau in het interieur wordt beperkt.

Kia Carens (2006 - 2010)

Tot de standaarduitrusting behoren zaken als stuurbekrachtiging, centrale portiervergrendeling, elektrisch bedienbare ramen en airconditioning en ook voor lange ritten kan de bestuurder vertrouwen op het comfort van een personenauto. Tevens is het mogelijk om (als optie) de zijpanelen in de carrosseriekleur uit te voeren in plaats van in zwart ("glass-look").

Op het gebied van veiligheid is de Carens Van uitgerust met ondermeer airbags voor de bestuurder en de bijrijder, zijairbags en gordijnairbags. Daarnaast is de Carens Van standaard voorzien van actieve hoofdsteunen en een elektronische remkrachtverdeler (EBD). Deze laatste voorziening zorgt voor een optimale verdeling van de remkracht en houdt daarbij rekening met de gewichtsverdeling van de (beladen) auto.