3 juni 2002
Kia Carens (1999 - 2006)

Kia Carens (1999 - 2006)

kia introduceert een geheel vernieuwde carens

Autozine
3 juni 2002 | De nieuwe Carens groeit met zijn nieuwe design uit tot een modern ogende midi-MPV. Onderhuids herbergt hij volgens de fabrikant de modernste technologie, waardoor hij tot de meest geavanceerde auto's in zijn klasse gerekend kan worden. De komst van een dieselvariant is een welkome aanvulling op het gamma van Kia op de Nederlandse markt.
AutoCoach

Het design van de auto is ten opzichte van zijn voorganger op talloze punten verbeterd. De nieuwe vormgeving is van de hand van Kia's eigen designstudio's. Het eigenwijze uiterlijk oogt vernieuwend en moet ook de zakelijke rijder aanspreken. Meest opvallend is de compleet nieuw vormgegeven achterzijde en het krachtige nieuwe front.

Kia Carens (1999 - 2006)

In de markt waar de Carens zich bevindt, zijn dieselversies zeer populair. Kia ontwikkelde daarom een 2,0-liter common-rail dieselmotor. Deze 112 pk /82 kW sterke krachtbron levert nette prestaties, terwijl het verbruik laag blijft. Ook de keus aan benzineversies is verder uitgebreid. Was er in het vorige model slechts een 110 pk/81 kW sterke 1,8-liter motor leverbaar, met de komst van de nieuwe Carens is er keuze uit een 105 pk/77kW sterke 1,6-liter of een 126 pk/93kW sterke 1,8-liter krachtbron. Zowel de dieselversie als de 1.8-liter benzinemotor zijn leverbaar met automatische transmissie.

De basisuitvoeringen zijn standaard voorzien van airconditioning, centrale portiervergrendeling, elektrisch bedienbare ramen voor en achter en elektrisch verstelbare buitenspiegels. Op de luxere modellen zijn daarnaast ook items als climate control en een lederen stuurwiel standaard. De achterstoelen worden in een handomdraai weggeklapt en er ontstaat een praktische vlakke laadvloer voor het vervoer van de meest uiteenlopende zaken.

De nieuwe Carens staat vanaf begin september bij de Nederlandse Kia-dealers. De prijzen beginnen rond de Euro 17.000,-,

XLLease
Nieuwe motoren voor Kia CarensNieuwe motoren voor Kia Carens
8 oktober 2004
Kia Carens wint award in SpanjeKia Carens wint award in Spanje
15 juni 2003
Kia Carens tijdelijk extra voordeligKia Carens tijdelijk extra voordelig
12 mei 2003
De Kia Carens is geheel vernieuwdDe Kia Carens is geheel vernieuwd
30 augustus 2002
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum