1 april 2004
 

Jeep Grand Cherokee (1999 - 2005)

Jeep introduceert twee nieuwe varianten van de Grand Cherokee

Autozine
1 april 2004 | Vanaf april zijn er twee nieuwe uitvoeringen van de Jeep Grand Cherokee leverbaar in Nederland: Vision en Black Pearl. Beide auto's waren onlangs voor het eerst te zien op de Autosalon van Geneve.
AutoCoach

De Jeep Grand Cherokee Vision is gebaseerd op de bestaande Limited uitvoering. Deze auto wordt standaard geleverd met zilverkleurige 17 inch lichtmetalen Rogue-velgen. Daarnaast is hij uitgerust met "rock rails" voorzien van zilvergelakte middenstukken en zwarte kappen op de uiteinden. Dakrails en dwarsdragers met zilverkleurige poedercoating en het Vision Series-logo maken het exterieur compleet. Verder is de Vision voorzien van vloermatten met het Jeep-logo, roestvrijstalen dorpelbeschermers en een bagagenet in de laadruimte. Het Park Assist-systeem aan de achterzijde vergemakkelijkt achteruit manoeuvreren en inparkeren. De Jeep Grand Cherokee Vision is leverbaar in drie carrosseriekleuren: Graphite Metallic, Patriot Blue en Brilliant Black Crystal. Onder de motorkap ligt in alle gevallen de 2.7 CRD-motor. De meerprijs voor de Vision bedraagt € 905,-.

Jeep Grand Cherokee (1999 - 2005)

De Jeep Grand Cherokee Black Pearl is gebaseerd op de Grand Cherokee Overland. In deze uitvoering vormt de Grand Cherokee tegelijk het vlaggenschip van deze serie. De Black Pearl is te herkennen aan de platina-afwerking van de Rogue-velgen. Daarnaast vallen de nieuwe grille met verchroomde stijlen en het logo Black Pearl Series op. Ook deze uitvoering is standaard uitgerust met het Park Assist-systeem aan de achterzijde. Het met leder en alcantara afgewerkte interieur in Light Slate Gray-design is voorzien van roestvrijstalen dorpelbeschermers en een cd-wisselaar voor tien cd's. De portieren en de middenconsole zijn voorzien van microtech accenten in Dark Slate. Het nieuwe multifunctionele, lederen stuurwiel is afgewerkt in licht en donker antraciet en de kofferruimte is voorzien van een bagagenet. De Grand Cherokee Black Pearl is leverbaar in drie carrosseriekleuren: Graphite Metallic, Brilliant Black Crystal en Bright Silver Metallic. Er is keuze uit de Power Tech 4.7i V8 of de 2.7 CRD-motor. De meerprijs voor deze speciale uitvoering bedraagt € 400,-.

De Jeep Grand Cherokee is beschikbaar met vier motorvarianten. Het gaat om de 4.7 V8 PowerTech High Output met 190 kW/258 pk en 419 Nm (Overland), de 4.7 V8 PowerTech met 167 kW/227 pk en 390 Nm (Limited), de 4.0 zescilinder lijnmotor met 140 kW/190 pk en 295 Nm (Laredo en Limited) en de 2.7 CRD vijfcilinder common rail turbodiesel lijnmotor met 120 kW/163 pk en 400 Nm (Laredo, Limited en Overland). De Jeep Grand Cherokee wordt gebouwd in de Jefferson North Assembly Plant in Detroit (VS) en in de assemblagevestiging bij Magna Steyr in Graz (Oostenrijk). In 2003 zijn buiten de VS meer dan 34.000 exemplaren van de Grand Cherokee verkocht.

Jeep Grand Cherokee (1999 - 2005)
IkWilVanMijnAutoAf
Jeep Grand Cherokee ondergaat faceliftJeep Grand Cherokee ondergaat facelift
12 mei 2003
Jeep Overland nu ook met 2.7 CRD motorJeep Overland nu ook met 2.7 CRD motor
23 januari 2003
Speciale uitvoering Jeep Grand CherokeeSpeciale uitvoering Jeep Grand Cherokee
30 maart 2002
 

Info

Techniek

Prijs

Forum