23 maart 2005
 

Jeep Commander

Jeep onthult Commander

Autozine
23 maart 2005 | Op de autotentoonstelling van New York, die van 25 maart tot en met 3 april plaats vindt, presenteert Jeep de Commander, een full-size Jeep met plaats voor zeven. De Commander heeft hetzelfde platform als de Grand Cherokee. Beide modellen hebben een wielbasis van 2,78 meter. De Commander is in totaal ruim vijf centimeter langer dan de Grand Cherokee en hij beschikt als eerste Jeep in de geschiedenis over drie zitrijen, waardoor hij plaats biedt aan in totaal zeven inzittenden.
UnitedConsumers
 

Elke zitrij is ten opzichte van de rij ervoor iets verhoogd geplaatst. Deze stadionopstelling zorgt voor een beter uitzicht voor alle passagiers. De twee achterste zitrijen zijn neer te klappen. Na het neerklappen blijft een volledig vlakke laadvloer achter.

Jeep Commander

Voor de Jeep Commander zijn twee benzinemotoren en een diesel beschikbaar. Om te beginnen is er een 4.7 V8 met 175 kW (235 pk) en de topmotorisering is de 5,7-liter HEMI V8 met cilinderuitschakeling 246 kW (330 pk). Daarnaast wordt de Commander leverbaar met 3.0 CRD dieselkrachtbron. Deze motor levert een vermogen van 160 kW (218 pk).

De verschillende uitvoeringen zijn voorzien van het Quadra-Drive II of Quadra-Trac vierwielaandrijvingsysteem. Om het uiterste uit de (terrein)mogelijkheden van de Commander te halen, zijn een Brake Traction Control System (BTCS) of een Electronic Limited Slip Differentials (ELSD) beschikbaar.

Jeep Commander

De Jeep Commander wordt medio 2006 in Nederland verwacht.