4 april 2007
 

Jeep Cherokee

Nieuwe Jeep Cherokee voor de USA

Autozine
4 april 2007 | Jeep onthult op de autotentoonstelling van New York (6-15 april) de nieuwe Cherokee voor de Amerikaanse markt. De auto valt op door zijn stoere looks met duidelijke invloeden van de oorspronkelijke Cherokee. Ook onderhuids is er veel veranderd: de nieuwe Cherokee beschikt over een onafhankelijke voorwielophanging. Daarnaast is hij leverbaar met keus uit twee vierwielaandrijvingsystemen waaronder het nieuwe Selec-Trac II.
 

De nieuwe Cherokee (die in Amerika overigens onder de naam Liberty door het leven gaat), is onmiddellijk herkenbaar als een echte Jeep. Kenmerkend voor zijn uiterlijk zijn de rechte lijnen en de stoere, hoekige vormgeving. Mede dankzij de uitgesproken en herkenbare carrosserievorm is het interieur en het bagagecompartiment van de Cherokee ruimer. Wat de aantrekkingskracht vergroot is het nieuwe Sky Slider dak. Dit is een canvas schuifdak dat naar keuze naar voren of naar achteren kan worden geopend.

Jeep Cherokee (2008 - 2014)

De nieuwe Cherokee is uitsluitend leverbaar met vierwielaandrijving. Afhankelijk van de uitvoering wordt hij geleverd met de inschakelbare Command-Trac vierwielaandrijving of de Selec-Trac II permanente vierwielaandrijving. Alle modellen hebben nu onafhankelijke voorwielophanging en een starre achteras met vijf geleidearmen.

In Amerika wordt de nieuwe Cherokee geleverd met een 3,7-liter V6. Deze is goed voor 210 pk en 319 Nm. De V6 wordt geleverd in combinatie met een automaat. Voor Europa zal ook een diesel leverbaar worden.

Jeep Cherokee (2008 - 2014)

De stoelen zijn bekleed met vuil- en vlekkenwerende stoffen. Onder de bagageruimte bevindt zich nog een waterdicht vak voor bijvoorbeeld modderige laarzen. De Cherokee is leverbaar met het MyGig Multimedia Infotainment System waarin audio-, navigatie- en entertainmentfuncties zijn geintegreerd. Daarmee is het bijvoorbeeld geschikt voor het spelen van games en het afspelen van DVD's. MyGig omvat ook UConnect voor handsfree bellen via Bluetooth.

De nieuwe Cherokee gaat als 2008-model in productie in de Toledo North Assembly Plant in Toledo (Ohio). In de eerste helft van 2008 wordt hij ook in ons land verwacht.

Jeep Cherokee (2008 - 2014)