16 september 2004
 

Jeep Cherokee (2001 - 2008)

De Jeep Cherokee is vernieuwd

Autozine
16 september 2004 | Jeep presenteert op de autotentoonstelling van Parijs de ingrijpend vernieuwde Cherokee. Het uiterlijk is opgefrist, het interieur verbeterd en de standaarduitrusting uitgebreid. Ook de techniek maakt een sprong voorwaarts: de 2.8 CRD is voortaan voorzien van een turbocompressor met variabele geometrie met als resultaat extra vermogen en koppel. Bovendien zijn alle modellen nu standaard voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak.
Nieuwe vloermatten voor de Cherokee ?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

 

De uiterlijke wijzigingen van de Jeep Cherokee springen direct in het oog: alle modellen hebben een gewijzigde grille. In die grille is plaats voor de standaard mistlampen die daardoor minder kwetsbaar zijn voor bijvoorbeeld steenslag. Ook de knipperlichten hebben een andere plaats gekregen: goed zichtbaar direct naast de grille. Andere uiterlijke wijzigingen betreffen de nog robuustere bumpers, die de auto breder doen lijken.

Jeep Cherokee

Net als voorheen is de Jeep Cherokee leverbaar als Sport, Limited en Renegade. De Sport kenmerkt zich door zijn functionele, stoere gezicht: de bumpers en wielkasten zijn uitgevoerd in antracietkleur en vormt een contrast met de diverse carrosseriekleuren. Bij de Limited zijn deze onderdelen in carrosseriekleur gespoten en samen met de in chroom afgewerkte grille, verleent dat de auto een luxueuze touch. De Renegade onderscheidt zich sterker dan voorheen van de Sport en de Limited. Met zijn vlakkere motorkap, de extra lampen voor de grille en op het dak, de dakrails en sidebars laten onmiddellijk zien dat hij gemaakt is voor het avontuur.

Het interieur van de Cherokee heeft enkele belangrijke wijzigingen ondergaan. De voorstoelen zijn ruimer geworden en bieden extra zijdelingse steun. Daarnaast zijn er nieuwe bekledingstoffen beschikbaar en zijn andere kleurcombinaties mogelijk. Het gebruiksgemak is verbeterd doordat de schakelaars van de raambediening een beter bereikbare plaats op de middenconsole hebben gekregen en doordat de achterbank in neergeklapte stand nu nog vlakker ligt. De standaarduitrusting van de 2.4i Sport is uitgebreid met airconditioning en voor alle modellen is een Cargo Organizer als extra leverbaar. Hiermee is de bagageruimte nog flexibeler in te delen en kunnen bepaalde attributen indien nodig stevig vastgezet worden.

De stiller geworden 2,8-liter CRD (commonrail diesel) wint aan kracht en karakter. Deze motor is vanaf nu voorzien van een turbo met variabele geometrie waardoor zowel het vermogen als het koppel toeneemt. De dieselmotor levert nu een topvermogen van 118 kW/160 pk (was 110 kW/150 pk). Interessanter is echter de toename van het koppel: nu bedraagt dat 400 Nm bij 1.800 tpm tegen 360 Nm voor het vorige model. Bovendien is het koppel over een breder toerengebied beschikbaar.

Jeep Cherokee

De nieuwe Cherokee wordt in november op de Nederlandse markt verwacht. De prijzen beginnen bij € 34.375,- voor de 2.4i Sport met handgeschakelde zesversnellingsbak. De versie met 3,7-liter V6, inclusief vijftraps automaat is er vanaf € 38.275,- en de 2.8 CRD is verkrijgbaar vanaf € 39.875,-. De Cherokee 2.8 CRD is tegen meerprijs leverbaar met een vijftraps automaat.