6 mei 2005

Jaguar X-TYPE

Jaguar introduceert X-TYPE 2.2 diesel

6 mei 2005 - De Jaguar X-TYPE wordt in september leverbaar met een nieuwe 2.2 liter turbodieselmotor die is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Met de introductie van de X-TYPE 2.2d brengt Jaguar het aantal dieselvarianten van de X-TYPE Saloon en Estate op vier, terwijl het aantal Jaguars met een dieselkrachtbron nu vijf bedraagt. Nummer zes, de nieuwe XJ Diesel, volgt binnenkort.

Op zoek naar een Jaguar X-TYPE V6 3.0 Executive?
Nederland Mobiel heeft er 61 vanaf € 988,-

Jaguar X-TYPE V6 3.0 Executive

Met deze nieuwe 114 EEC-kW/ 155 EEC-pk sterke dieselmotor hebben X-TYPE-rijders voortaan de beschikking over een krachtbron met een maximum koppel van 400 Nm. Tijdens overboost biedt de 2.2 liter motor voldoende kracht voor snelle acceleraties. Voor de tussenacceleratie van 80 naar 120 km/h heeft de X-TYPE 2.2d in de vierde versnelling 6,7 seconden nodig, waarmee hij even snel is als benzinevoertuigen met een veel grotere cilinderinhoud.

Jaguar X-TYPE

De nieuwe X-TYPE 2.2d vormt een aanvulling op de bestaande 2.0 liter common rail turbodieselmotor die eind 2003 is geintroduceerd. Ook deze 2.0 liter krachtbron is verbeterd. Zo beschikt de 2.0d voortaan net als de nieuwe 2.2d over een turbocharger met een variabele, elektronisch gestuurde geometrie, waardoor een directe respons op het gaspedaal wordt gerealiseerd. Bovendien voldoen alle dieselmotoren in de Jaguar X-TYPE, zonder de noodzaak van een dieselpartikelfilter, aan de Euro IV-emissie-eisen nog voordat deze wettelijk verplicht worden gesteld.

De nieuwe Jaguar X-TYPE 2.2 Diesel is vanaf september leverbaar.

Jaguar X-TYPE
XLLease