30 juli 2004

Hyundai Terracan

Hyundai Terracan op details aangepast

30 juli 2004 - Hyundai heeft zijn grote terreinwagen, de Terracan, op enkele belangrijke punten gewijzigd. De retouches aan het exterieur en het interieur maken de auto niet alleen fraaier, maar ook praktischer. De vernieuwde Hyundai Terracan staat vanaf augustus in de showroom.
Dutchlease

De wijzigingen aan het uiterlijk van de Terracan zijn overduidelijk. Aan de voorzijde valt op dat een zwart rasterwerk met honingraatmotief de verticale chromen spijlen in de radiatorgrille vervangt. De nieuwe grille loopt door tot onder de eveneens vernieuwde voorbumper. Hiermee krijgt de Terracan een imposanter voorkomen. De ronde mistlampen zijn vervangen door langwerpige exemplaren. De koplampen bleven ongewijzigd.

Hyundai Terracan

De uitstraling van de flanken van de Terracan is niet alleen fraaier, maar ook doelmatiger. De vergrote kunststof bescherming geeft de Terracan een stoerder aanzien en biedt bij een rit door ruig terrein meer bescherming tegen beschadigingen. De robuust vormgegeven bumper kenmerkt de achterkant van de vernieuwde Terracan. Door hun nieuwe uiterlijk zijn de achterlichten weer helemaal van deze tijd. Als kroon op het werk werden de lichtmetalen velgen nieuw ontworpen.

In het vernieuwde interieur van de Terracan valt meteen de nieuwe tunnelconsole op. Het opbergvak onder de middenarmsteun voor de bestuurder en de voorpassagier bestaat voortaan uit twee niveau's. Bovenin zit een ondiep vak voor kleine spullen zoals een balpen en een opschrijfboekje. In het diepe vak eronder vinden grotere zaken zoals een fototoestel of een zonnebril een plaatsje. De achterpassagiers hebben voortaan eigen bekerhouders en een extra 12-voltaansluiting. Om de sportiviteit van de vernieuwde Terracan te benadrukken, zijn de instrumenten voortaan uitgevoerd in wit in plaats van zwart.

De motortechniek bleef ongewijzigd. De Terracan is leverbaar met een 3.5 liter V6 benzinemotor die een vermogen van 143 kW/194 pk levert en een koppel van 294 Nm bij 3.000 toeren per minuut. De 2.9 CRDi dieselmotor met common rail levert 120 kW/163 pk en een koppel van 345 Nm bij 1.750 toeren per minuut.

De vernieuwde Hyundai Terracan staat vanaf augustus in de showroom. De prijzen zijn als volgt:

  • Hyundai Terracan 2.9 CRDi Executive 4WD: 43.195 euro
  • Hyundai Terracan 2.9 CRDi Executive 4WD automaat: 45.395 euro
  • Hyundai Terracan 3.5i V6 Executive 4WD automaat: 43.695 euro
  • Hyundai Terracan Van 2.9 CRDi 4WD Luxe: 24.795 euro (excl. BTW)
  • Hyundai Terracan Van 2.9 CRDi 4WD Executive: 27.395 euro (excl. BTW)
YourLease
Vandebron