31 mei 2010
Hyundai Santa Fe (2006 - 2012)

Hyundai Santa Fe (2006 - 2012)

Hyundai Santa Fe ondergaat facelift

Autozine
31 mei 2010 | Hyundai heeft de Santa Fe aangepast door de SUV te voorzien van een nieuwe look, een ander interieur en motoren met lagere CO2-waarden. De vernieuwde Hyundai Santa Fe staat vanaf deze week met een vanafprijs van € 31.995, - bij de dealers. Dat is € 6.000,- euro minder dan het vorige model. Bovendien is de nieuwe Hyundai Santa Fe nu ook standaard uitgerust met o.a. ESP, een dakspoiler met geïntegreerd derde remlicht en knipperlichten in de buitenspiegels.
AutoCoach

De belangrijkste aanpassing voor de opgefriste Hyundai Santa Fe is de introductie van een 2.4 liter viercilinder benzinemotor met 174 pk en een vernieuwde 2.2 CRDi-motor met 197 pk. De 2.4 liter benzinemotor, die standaard is gekoppeld aan een handmatig te bedienen zes versnellingsbak, vervangt de 2.7 V6 unit met handbediende vijfbak. De nieuwe 2.2 CRDi motor is aanzienlijk krachtiger dan zijn voorganger (197 pk tegen 155 pk).

Hyundai Santa Fe (2006 - 2012)

Ook deze krachtbron is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met zes versnellingen. Deze aluminium R-motor is voorzien van een dubbele bovenliggende nokkenas met 16 kleppen aangedreven door een interne distributieketting van staal. De R-motor krijgt een lager gemonteerde balansas wat het trillen en geluidsniveau reduceert. Om nu al te voldoen aan de Euro 5 emissienorm van 2012 is de R-Motor uitgerust met een luchtdicht gekoppelde roetfilter en een recirculatie van de uitlaatgassen met een omloopklep.

Beide motoren kunnen worden gekoppeld aan een automatische transmissie met zes versnellingen en hebben een lagere CO2 uitstoot vanaf 171 g/km; een reductie van 19 g/km ten opzichte van het vorige model.

Hyundai Santa Fe (2006 - 2012)

Daarnaast is de vernieuwde Santa Fe uitgerust met een 'Eco Coach'. Op de uitvoeringen met een handbak betekent dit een icoontje op de tripcomputer, dat aangeeft of de bestuurder de optimale versnelling heeft geselecteerd. Bij de uitvoeringen met een automatische transmissie zal de 'Eco Coach' middels een rood, wit of groen lampje oplichten. De kleur geeft aan hoe zuinig de bestuurder op dat moment rijdt. Andere ingrepen om het brandstofverbruik te drukken is de montage van een dakspoiler voor de aerodynamica.

Het design van de Hyundai Santa Fe is slechts subtiel aangepast. De radiotor grille is gewijzigd. De Santa Fe kreeg nieuwe voor en achterbumpers, nieuwe kop en mistlampen, nieuwe achterlichten. Daarnaast werden nieuwe vijfspaaks lichtmetalen velgen gegoten en kregen de uitlaatpijpen een meer gestroomlijnd uiterlijk

Hyundai Santa Fe (2006 - 2012)

De Sante Fe heeft standaard ESP, 6 airbags, actieve hoofdsteunen, 17 inch lichtmetalenvelgen, airconditioning, mistlampen, dakspoiler met geïntegreerd derde remlicht, geïntegreerde knipperlichten in de buitenspiegels, een boordcomputer en een handbediende transmissie met 6 versnellingen.

Ten opzichte van de huidige Hyundai Santa Fe is de Hyundai Facelift niet alleen verbeterd op motorisch gebied, maar is ook aanzienlijk (tot zesduizend euro) goedkoper.

Hyundai Santa Fe (2006 - 2012)

De vernieuwde Santa Fe is er eveneens als Business Edition: een extra voordelige versie vanaf € 34.495, -. Deze Business Edition is gebaseerd op de Dynamic Version en biedt als meeruitrusting xenon koplampen (inclusief koplampsproeiers), elektrisch verstelbare bestuurdersstoel inclusief lendensteun een navigatiesysteem en een achteruitrijcamera. De Hyundai Santa Fe Business Edition kan worden besteld met een 2.4i benzinemotoren én met een 2.2. CRDi-dieselunit.

Hyundai SantaFe Freestyle alleen via webHyundai SantaFe Freestyle alleen via web
8 mei 2009
Gratis automaat op Hyundai Santa FeGratis automaat op Hyundai Santa Fe
30 september 2008
Broekman Group begroet 5 miljoenste autoBroekman Group begroet 5 miljoenste auto
20 juni 2008
Hyundai introduceert de Santa Fe SupremeHyundai introduceert de Santa Fe Supreme
15 oktober 2007
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum