15 februari 2018
Hyundai i30 Wagon

Hyundai i30 Wagon

Hyundai i30 Wagon wint OpMaat Award

Autozine
15 februari 2018 | De Hyundai i30 Wagon is door OpMaat, het magazine van en voor extra lange en zware mensen in Nederland, tot de beste en ruimste auto van 2017 uitgeroepen. Initiator van OpMaat Rob Bruintjes, die het afgelopen jaar met zijn redactieteam twintig verschillende auto's de maat nam, reikte de award persoonlijk uit aan Ronald Dubbelman, algemeen directeur van Hyundai Nederland. De Hyundai i30 Wagon versloeg in de strijd om de titel concurrenten als de Opel Crossland X, Citroën C4 Grand Picasso, Renault Captur, Fiat Tipo, Suzuki Swift, Peugeot 2008, KIA Niro, Toyota C-HR, Škoda Kodiaq, Renault Grand Scénic en Ford Kuga.
AutoCoach

Met een gemiddelde lengte van 1,84 meter (mannen) en 1,71 meter (vrouwen) zijn Nederlanders de langste mensen van de wereld. Extra lange mensen (vanaf een lengte van 1,95 meter voor mannen en 1,85 meter voor vrouwen) hebben volgens Bruintjes (zelf 2,21 meter) echt problemen als het vervoer betreft: "Reizen, vooral in een vliegtuig maar ook met de auto, is voor hen vaak een groot probleem".

Hyundai i30 Wagon

Lange mensen beoordelen auto's anders dan 'gebruikelijk'. Rob Bruintjes zegt: "Wij hebben de auto's niet alleen beoordeeld op design en zuinigheid, maar vooral gekeken naar zaken als gebruiksgemak, binnenruimte en de verhouding prijs/kwaliteit laten meewegen. De Hyundai i30 Wagon valt positief op door zijn ruimte en gebruiksgemak. Lange en zware bestuurders vinden in de Hyundai i30 Wagon een goede zitpositie. En opvallend is dat een gemiddeld lang persoon prima achterin kan zitten, zelfs als de voorste stoelen volledig naar achteren zijn geschoven. Verder valt de 5 jaar garantie met onbeperkt aantal kilometers van Hyundai natuurlijk in positief opzicht op. Na een beoordeling op alle punten, waaronder ook de interieurbreedte, het in- en uitstappen, de voet- en beenvrijheid, de emotionele beleving én de "space for money", komt de Hyundai i30 Wagon als beste uit de bus. De OpMaat Award 2017 is daarvoor onze juiste beloning".

De Hyundai i30 Wagon meet 4,585 meter en heeft een bagageruimte van 602 liter (VDA 211) en 1.650 liter (VDA 214) met neergeklapte achterbank. De compacte stationwagon blinkt vooral uit door zijn ruime binnenmaten. Tijdens Tall Together, de Nederlandse beurs voor extra lange mensen die afgelopen oktober werd gehouden in Hoevelaken, werd de Hyundai i30 Wagon uitgebreid de maat genomen door de bezoekers.

XLLease
Hyundai prijst nieuwe i30 WagonHyundai prijst nieuwe i30 Wagon
1 juni 2017
Hyundai onthult nieuwe i30 WagonHyundai onthult nieuwe i30 Wagon
22 februari 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum