10 december 2014
Hyundai i20 Coupe
Nieuws

Hyundai i20 Coupe

Hyundai onthult i20 Coupe

10 december 2014 - Hyundai heeft vandaag tijdens een speciale bijeenkomst op het hoofdkantoor van Hyundai Motor Europe in het Duitse Offenbach de i20 Coupé onthuld. Het is voor het eerst dat Hyundai voor het B-segment een 3-deursmodel heeft gecreëerd dat duidelijk verschilt van de 5-deursversie. De Coupé, die bovendien aan de basis staat van de nieuwe Hyundai World Rally Car, moet het merk  sportief elan geven. Het nieuwe model wordt in maart in Nederland verwacht. De vanafprijs bedraagt 13.995 euro.
YourLease

De Hyundai i20 Coupé heeft een eigen silhouet. De schuin aflopende daklijn is herkenbaar anders dan het 5-deursmodel, waardoor de Coupé een dynamischer profiel heeft. Aan de voorzijde springt de karakteristieke hexagonale grille in het oog. Deze zeshoekige grille is omgekeerd geplaatst in een nieuwe bumper, waarmee het atletische designprofiel van de i20 Coupé extra wordt vergroot. De brede wielkasten en de nieuw getekende bumperunit domineren de aansprekende achterzijde van de Coupé. Ondanks deze sportieve karaktereigenschappen meet de bagageruimte 336 liter.

Hyundai i20 Coupe

Ook wat betreft kleur en uitstraling springt de nieuwe i20 Coupé direct in het oog. Hyundai introduceert speciaal voor de i20 Coupé de nieuwe pakkende exterieurkleur Mandarin Orange. Daarnaast is er de keuze uit nog zes kleuren, die ook voor de 5-deursversie leverbaar zijn. Ook in het interieur is een bijpassende oranje kleur leverbaar. De i20 Coupé is tevens verkrijgbaar met nieuwe 17-inch lichtmetalen velgen en krijgt een nieuwe achterspoiler en andere esthetische designtoevoegingen.

Hyundai i20 Coupe

De nieuwe i20 Coupé wordt in Nederland geleverd met een 84 pk (61,7 kW) sterke 1.2-benzinemotor. Later dit jaar wordt ook de nieuwe 1.0 driecilinder turbobenzinemotor aan het gamma toegevoegd.

Hyundai i20 Coupe

De i20 Coupé wordt net als de i10 en de i20 5-deurs geproduceerd in de productiefaciliteit van Hyundai in Izmit, Turkije.

XLLease