14 januari 2014
Hyundai Genesis

Hyundai Genesis

Hyundai onthult volledig nieuwe Genesis

Autozine
14 januari 2014 | Hyundai heeft de volledige nieuwe Genesis onthuld op de North America International Autoshow in Detroit, die op 13 januari 2014 de deuren opende. De vorige generatie van de premiumsedan was een  succes in de Verenigde Staten en Korea. De auto werd onder meer Auto van het Jaar in de VS. De nieuwe Genesis is dan ook specifiek voor Noord-Amerika en Azië bedoeld. Toch komt een gelimiteerd aantal naar Europa.
Nieuwe vloermatten voor de Genesis?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

 

De Genesis is de eerste Hyundai met de volledig nieuw ontwikkelde HTRAC-vierwielaandrijving. Het systeem is ontwikkeld door de ingenieurs van het Hyundai Research and Development-centrum in Namyang, Korea. De elektronisch aangestuurde HTRAC-aandrijving belooft samen met de multilink-wielophanging een zeer stabiel en veilig weggedrag. Ook de gunstige gewichtsverdeling van 52 procent voor en 48 procent achter draagt daaraan bij.

Hyundai Genesis

De Genesis is uitgerust met dodehoekdetectie (Blind Spot Detection), Head-Up Display, Lane Keep Assist System, Automatic Emergency Braking en Advanced Smart Cruise Control. Als eerste is de Genesis voorzien van een sensor die de hoeveelheid CO2 in het interieur meet en de hoeveelheid zuurstof automatisch aanvult, zodat de inzittenden altijd fit blijven. En de kofferbak is automatisch te openen en te sluiten.

Het uiterlijk van de Genesis is de nieuwste interpretatie van de Fluidic Sculpture-designtaal: strakke lijnen gecombineerd met een lange wielbasis en korte overhangen.

Allan Rushforth, Senior Vice President en Chief Operating Officer bij Hyundai Motor Europe, vertelt: "De Hyundai Genesis combineert briljante techniek, rijcomfort en elegant design. De veeleisende klant zal de uitgebreide standaarduitrusting, het luxueuze interieur en de veiligheidsvoorzieningen zeer waarderen. Deze auto maakt deel uit van "Product Momentum 2017", een draaiboek dat de lancering van 22 nieuwe modellen en modelvarianten in de komende vijf jaar beoogt".

Hyundai Genesis

Hyundai zal de nieuwe Genesis in Europa in zeer beperkte oplage leveren aan een aantal geselecteerde klanten in een full-options-uitvoering.