6 december 2021

Forum Hyundai Coupe

Reacties van eigenaren

  

, datum: 27 juli 2014

Ervaring met Coupe: Sinds kort ben ik in het bezit van een Hyundai Coupe 2.7 V6 met handgeschakelde 6-versnellingsbak. Als men op zoek is naar een betaalbare sportwagen is dit waarschijnlijk de beste keus. In de periode 2005-2010 werden er zowiezo nauwelijks andere betaalbare sportwagens gebouwd. De meeste andere sportievelingen zijn afgeleiden van standaard autonulls zoals de Astra GTC of C4 Coupe. Die kunnen mij niet echt bekoren. Wil men iets bijzonders dan blijven deze Hyundai Coupe of een Alfa GT over. Een Alfa GT scoort echter veel slechter op betrouwbaarheid en viel voor mij daarom af. Andere opties zijn misschien nog de Nissan 350Z of Audi TT maar deze zijn duurder zowel qua aanschaf als onderhoud. Bovendien kon de 350Z mij in een proefrit ook niet echt bekoren.
Dus werd het deze Hyundai Coupe. Ik heb zowel een proefrit gemaakt in een 2.7 als een 2.0 en het is een verschil van dag en nacht. De 2.7 V6 rijdt als een echte sportwagen, de 2.0 voelt meer aan als een gewone auto. Daarom toch het hogere verbruik toch maar voor lief genomen en gekozen voor de 2.7 met zesversnellingsbak.
Op landweggetjes rijdt de auto geweldig. Er is altijd voldoende vermogen beschikbaar, hij stuurt lekker en de V6 maakt een heerlijk geluid. In combinatie metd e lage zit geeft hij een echt sportwagen gevoel. Het geeft een beetje een achtbaangevoel op spannende landweggetjes. In het stadsverkeer is hij wat minder. Bij veel en snel schakelen is de versnellingsbak wat hakerig. Daarnaast is hij met 4,4m ook tamelijk lang wat wat lastiger is met parkeren. Andere nadelen zijn het hoge verbruik (2.7 V6) en de wat goedkope materialen in het interieur.
Maar al met al koopt men voor een beperkt bedrag hiermee een sportwagen die eruit ziet als een echte sportwagen en (in het geval van de V6 versie) ook echt rijdt als een sportwagen. Op de tussensprints die men in de praktijk vaak gebruikt (50 naar 80 in de 3 en 80 naar 120 in de 4) is de V6 versie gewoon echt snel.
De auto is ook zeer betrouwbaar (zie hiervoor bijv. onderzoeken op reliabilityindex.com) en men kan er dus vanuit gaan dat men er jaren zonder veel problemen mee kan rijden. Bovendien heeft de auto nog een behoorlijke kofferruimte en is de wagen voorzien van allerlei extranulls (climate control, cruise control, verwarmde stoelen etc.).
Deze auto is zeker een onderschatte auto en een aanrader voor wie een betaalbare sportwagen zoekt en niet wil meedoen met de massa die allemaal Mini Coopers of VW Golfs rijden.

Uitvoering2.7 V6 Style
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand51.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor9
  
  

, datum: 28 september 2008

Ervaring met Coupe: Een heerlijke rijdersauto en een werkelijk prachtig model. Als je er eenmaal mee rijd, valt het op hoe vaak je wordt nagekeken! Da's wel even wennen, maar meestal zijn het bewonderende blikken en zie je de mensen denken welk merk is dit?

Uitvoering2.01
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand39.500 km
DealerWouw

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 6 augustus 2007

Ervaring met Coupe: Vervang alle Hyundai badges door Tuscani, zoals de auto in Korea wordt verkocht. Staat nog een stuk beter!

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Auto heeft rammel in het sluitmechanisme van de deur van de kofferbak. Oorzaak is nog niet achterhaald. Raammechanisme weigert af en toe. Mechanisme is gesmeerd maar toch nog steeds af en toe problemen. Irritant in parkeergarages! Verder geen problemen.


Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand31.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 21 oktober 2006

Ervaring met Coupe: Wij hebben deze auto 4 jaar zonder probleem gereden, kopen nu een Tucson. Vind het aan de ene kant jammer dat hij weg gaat, het is een heerlijke auto om te rijden. Ik heb dus ook geen tips behalfe dat je er geen miskoop aan doet.

Uitvoering2.0 FX
Bouwjaar2002
In bezit4 jaar
KM-stand65.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 16 juli 2006

Ervaring met Coupe: Wanneer je een echte sportwagen met idem prestaties wil kies je beter voor de 2.0 l of de 2.7 v6 versie. Alhoewel, de 1.6 rijd soepel en sportief aan een veel lagere prijs en verzekeringspremie.

Uitvoering1.6 Tuscani
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand750 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor9
  
  

Op zoek naar meer Hyundai Coupe?

Bezoek ook het forum in:


 
Wittebrug
Volkswagen SciroccoVolkswagen Scirocco
★★★☆☆
Audi TT Audi TT
★★★☆☆
Alfa Romeo GTAlfa Romeo GT
★★★★☆
Audi TT Audi TT
★★★★☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs