19 december 2001
 

Hyundai Atos (1997 - 2003)

Hyundai Atos ondergaat facelift

Autozine
19 december 2001 | Hyundai heeft de Atos Spirit en Atos Multi vernieuwd. Met een aantal opvallende detailwijzigingen hebben de voorkant, de achterzijde en het interieur een eigentijdse uitstraling gekregen. De Spirit 1.0i X is er vanaf 7.555 Euro. De levering van de nieuwe generatie Atos start midden december.

De nieuwe generatie heeft een verjongingskuur ondergaan. De koplampen, bumper en grille aan de voorzijde zijn opnieuw vormgegeven. De verlichting is daarbij voorzien van helder glas, wat niet alleen fraai oogt, het resulteert ook in een langere en bredere lichtbundel. Kenmerkend is de massieve uitstraling van de voorzijde, dankzij de solide voorbumper. De nieuwe grille, die nu is voorzien van een groter Hyundai-logo, ziet er door zijn zwarte afwerking sportief uit. De grille van de Spirit heeft bovendien een aluminiumkleurige omlijsting. Aan de achterzijde zorgen nieuwe lampen voor een eigentijdse uitstraling. De meters in het dashboard van de nieuwe Atos hebben witte wijzerplaten en zijn ondergebracht in een strak vormgegeven behuizing. Ook nieuw zijn de ventilatieroosters, die een grotere capaciteit hebben en zich nauwkeuriger laten afstellen. De ventilator heeft vier in plaats van drie verschillende snelheden. Verder tekenden de ontwerpers een nieuw patroon voor de bekleding.

Hyundai Atos (1997 - 2003)

Door aanpassingen aan het remsysteem is de remcapaciteit vergroot. Vóór zijn geventileerde remschijven (13 inch) standaard. De remblokken geven een akoestisch signaal als ze aan vervanging toe zijn. Optioneel is ABS in combinatie met elektronische remkrachtverdeling (EBD) over de voor- en achterwielen, al naar gelang de gewichtsverdeling.

De prijzen van de Atos beginnen bij 7.555 euro. Alle versies zijn leverbaar met een elektronisch gestuurde viertrapsautomaat die 1.200 euro kost.

XLLease
 

Info

Techniek

Prijs

Forum