25 februari 2006
Hyundai Accent sedan

Hyundai Accent sedan

Hyundai toont nieuwe Accent in Geneve

Autozine
25 februari 2006 | Hyundai haalt op de Internationale Autosalon van Geneve het doek af van een nieuw model, dat in twee exterieurvarianten verkrijgbaar is: de Hyundai Accent 3-deurs en 4-deurs. De nieuwe Hyundai Accent is geheel vernieuwd. De auto is nu veel moderner, motoren hebben een grote inhoud gekregen en zijn nu sterker en zuiniger. De nieuwe Hyundai Accent wordt gepositioneerd als een compactmodel aan de onderkant van het C-segment.
AutoCoach

De nieuwe Hyundai Accent 4-deurs is ten opzichte van het vorige model niet alleen wat betreft afmetingen gegroeid. Ook het uitrustingsniveau heeft aan kwaliteit gewonnen. De sportiever gelijnde Accent 3-deurs is geheel nieuw. De nieuwe Accent is 20 mm langer, 15 mm breder en 75 mm hoger, wat vooral ten goede komt aan de hogere en dus verbeterde instap. Ook de beenruimte voorin is met 5 mm gegroeid, de hoofdruimte (+ 11 mm) en schouderruimte (+ 10 mm) zijn ook toegenomen. Achterin is de beenruimte 37 mm toegenomen, de hoofdruimte is gelijk gebleven, maar de ruimte voor de schouders is met 20 mm toegenomen. De laadruimte van de Accent 4-deurs is met 20 liter toegenomen en bedraagt nu 390 liter. Van de 3-deurs variant is deze 385 liter.

Hyundai Accent sedan

De Hyundai Accent wordt in twee modelvarianten, een 3-deurs van 4,05 meter en een 4-deurs van 4,28 meter, in Nederland geintroduceerd met twee benzinemotoren: een 1.4i CVVT (met 97 pk/71 kW en een koppel van 125 Nm) en een 1.6i CVVT (112 pk/82 kW en een koppel van 146 Nm). De Hyundai Accent 3-deurs en de 4-deurs 1.4i zijn leverbaar met zowel een nieuwe 4-traps automatische transmissie als een eveneens nieuwe handgeschakelde transmissie met 5 versnellingen. De 1.6i motoren kunnen overigens alleen worden gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met 5 versnellingen. De topsnelheid bedraagt respectievelijk 168 km/u voor de 1.4i en 176 km/u voor de 1.6i motor. Het gecombineerde verbruik bedraagt (l/100 km) 6,2 en 6,4. De Hyundai Accent 1.4i CVVT accelereert in 12,3 seconden naar een snelheid van 100 km/u. De Accent 1.6i CVVT doet daar 10,3 seconden over.

Het instapmodel, de ActiveVersion, heeft onder meer: elektronische stuurbekrachtiging (MDPS), een in hoogte verstelbaar stuurwiel en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, twee airbags, ABS met EBD, centrale portiervergrendeling, een boardcomputer en een digitaal klokje. De DynamicVersion voegt daaraan toe: airconditioning, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch verstelbare en in de carrosseriekleur gespoten buitenspiegels, elektrisch bedienbare ramen, een armsteun voorin en achterin, een bagagenet, tweeters en kaartleeslampjes.

Hyundai Accent sedan
KwikFit
Hyundai lanceert nieuwe AccentHyundai lanceert nieuwe Accent
2 juni 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum