10 september 2008
Hummer H2
Nieuws

Hummer H2

Hummer H2 geschikt voor E85 ethanol

10 september 2008 - De Hummer H2 is vanaf oktober dit jaar standaard voorzien van FlexPower-technologie. Hiermee kan de H2 als enige in zijn klasse rijden op E85 ethanol, normale benzine of een combinatie van beide.

E85, dat voor maximaal 85 procent bestaat uit ethanol, gemengd met benzine, is een brandstof met een hoger octaangehalte en een schonere verbranding. Gebruik van een dergelijke brandstof helpt de toenemende vraag naar olie te verminderen.

Hummer H2

E85 ethanol-personenauto's zijn ontworpen om te kunnen rijden op normale benzine, E85 ethanol of een willekeurige combinatie van beide. Elke auto met flexibele brandstoftechnologie beschikt over een controlesysteem in de motor dat vaststelt welke brandstof of combinatie van brandstoffen door de leidingen van de auto loopt. Op basis van deze informatie past het brandstofsysteem zich automatisch aan dit brandstofmengsel aan.

Ethanol is een alcohol die kan worden gedistilleerd uit een aantal bronnen, uiteenlopend van hernieuwbare plantaardige grondstoffen als suikerbieten tot biomassa of afvalmateriaal. Er wordt in het bijzonder op gelet dat er bronnen worden gebruikt die geen invloed hebben op de prijzen van voedsel in derdewereldlanden. Naast het verminderen van de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare fossiele brandstoffen levert E85 ethanol ook een bijdrage aan het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen en kan het de uitstoot van smogvormende koolstoffen verminderen.

De nieuwste technologische ontwikkelingen, waardoor de H2 SUV en SUT kunnen rijden op E85 ethanol, normale benzine of een combinatie hiervan, zullen op korte termijn ook toegepast worden op andere Hummer-modellen. De H3 bijvoorbeeld zal in de tweede helft van 2009 geschikt zijn voor E85. Daarnaast wordt een E85-viercilinder turbodieselmotor ontwikkeld voor de H3.

KwikFit
XLLease