26 juni 2013
Honda CR-V (2012 - 2017)
Nieuws

Honda CR-V (2012 - 2017)

5 sterren voor Honda CR-V in EuroNCAP crashtest

26 juni 2013 - De nieuwe Honda CR-V, eind vorig jaar geïntroduceerd, heeft bij de onafhankelijke veiligheidstesten van Euro NCAP de hoogste score van vijf sterren behaald. Euro NCAP beoordeelt auto's op algehele veiligheidsprestaties, met speciale aandacht voor onder meer veiligheid van inzittenden, kinderen en voetgangers.

De nieuwe CR-V is voorzien van een uitgebreid pakket aan veiligheidsverhogende systemen, waaronder het voertuigstabiliteitssysteem (VSA) met traction control, het antiblokkeer remsysteem en noodstopsignaalsysteem (ESS), een carrosseriestructuur die bij een ongeluk inzittenden beter beschermt en voetgangersletsel beperkt (Pedestrian Injury Mitigation Design) en een anti-whiplashsysteem.

Honda CR-V (2012 - 2017)

Daarbij de geavanceerde hulpsystemen voor de bestuurder (Advanced Driving Assist Systems, ADAS), bestaand uit een rijbaanbewakings- en assistentiesysteem (Lane keeping assist system), actieve snelheidsregeling (Adaptive cruise control, ACC), en het preventief botsing- en letselbeperkend systeem (Collision Mitigation Braking System, CMBS).

De onafhankelijke testen van Euro NCAP, waarvan de beoordelingscriteria in 2009 zijn vernieuwd, geven consumenten een helder oordeel over de veiligheidsprestaties van een voertuig. In de beoordeling wegen de volgende criteria mee: veiligheid van inzittenden, bescherming van kinderen en voetgangers en de beschikbaarheid van hulpsystemen voor de bestuurder. Euro NCAP werd in 1997 opgericht en heeft sindsdien sterk bijgedragen aan verbeteringen op het gebied van veiligheid bij de ontwikkeling van nieuwe auto's.