12 januari 2002

Honda Jazz (2001 - 2008)

Honda Jazz staat vanaf 19 januari bij dealers

12 januari 2002 - De sinds vorig najaar verwachte Honda Jazz staat binnenkort in de Honda dealershowrooms. Met name het interieurconcept en de efficiƫnte motoren maken de fonkelnieuwe Honda Jazz tot opmerkelijke compacte auto binnen zijn segment.

Op zoek naar een Honda Jazz 1.4i ES?
Nederland Mobiel heeft er 59 vanaf € 79,-

Honda Jazz (2001 - 2008) 1.4i ES

De als monospace gestileerde 5-deurs Jazz positioneert zich met een lengte van 3,8 m aan de top van het B-segment. Dankzij onder meer de unieke centraal geplaatste benzinetank beschikt het model echter over een interieurruimte zoals men doorgaans pas in auto's uit het C-segment aantreft. De Jazz biedt niet alleen plaats aan vijf inzittenden, maar is bovendien voorzien van een nieuw ontworpen achterbank met een grote flexibiliteit ten aanzien van het bagagevervoer. De gemakkelijk te bedienen achterbank kan bijvoorbeeld zowel worden benut voor de vorming van een totaal vlakke laadvloer als voor een tweede, afzonderlijke bagageruimte.

Honda Jazz (2001 - 2008)

Behalve door een ruim interieur onderscheidt de Jazz zich door een i-DSI-motor (Dual Sequential Ignition) die dankzij een dubbele opeenvolgende ontsteking en compacte verbrandingskamers volgens de producent in staat is om pittige prestaties te combineren met zuinigheid en compacte afmetingen. Het gemiddeld verbruik is 1:17,5. De 1.4-liter motor heeft een vermogen van 83 pk (61 kW) voldoet aan de EU2005-emissievoorschriften met een CO2-emissieniveau van 134 g/km.

De Jazz in Japan is het model al te koop onder de naam Fit- zal naar verwachting een belangrijke bijdrage leveren aan de verkoop van Honda in Europa. De Jazz maakte in september 2001 zijn Europese debuut op de IAA in Frankfurt en de productie vindt plaats in de Honda-fabriek in Suzuka (Japan).

AutoCoach
XLLease