1 augustus 2002
 

Honda Jazz (2001 - 2008)

Honda Jazz is Auto van het Jaar 2002 in Engeland

1 augustus 2002 | Het Britse autotijdschrift Auto Express heeft de Honda Jazz uitgeroepen tot 'Car of the Year' 2002. De Jazz won niet alleen de categorie Supermini, waarin hij concurrentie had te duchten van de populairste kleine hatchbacks, maar hij ontving tevens het hoogste eerbetoon, namelijk de 'Supreme Honour'.

De onderscheiding werd door de hoofdredacteur van Auto Express, Dave Johns, uitgereikt aan Honda's director en general manager UK, Ken Keir. Johns merkte op: "Onze winnaar is een auto die met zijn stijl, innovatie en verfrissend rijplezier indruk op ons heeft gemaakt. De Jazz is compact maar in ieder opzicht compleet. Deze nieuwe Honda heeft een ruim en flexibel interieur, hightech aandrijving en uitstekende kwaliteit."

Honda Jazz (2001 - 2008)

Nog een citaat van Auto Express: "Aan de basis van het succes van de Jazz staat innovatie. De Japanse nieuwkomer zit absoluut slim in elkaar. De brandstoftank zit bijvoorbeeld onder de voorstoelen, zodat de achtervloer 220 mm lager is gepositioneerd. En u begrijpt wat dit betekent: meer hoofd- en beenruimte achterin. Het is ook nog eens mogelijk om deze ruimte zeer innovatief te benutten voor belading van allerlei formaat dankzij een unieke combinatie van de opstelling van de zitting en rugleuning van de achterbank. Zoals het een goed design betaamt, is de Jazz eenvoudig, logisch en gebruiksvriendelijk".

Het winnen van onderscheidingen is overigens niets nieuws voor de Jazz. De compacte Honda sleepte in Japan ook al de 'Auto van het Jaar'-award in de wacht en is hard op weg de best verkochte auto in het Verre Oosten te worden. De Jazz is er in Nederland vanaf 15.260 euro. Bovendien komen alle uitvoeringen in aanmerking voor de premies 'zuinig' van 500 euro en 'schoon' van 275 euro. De Jazz is standaard voorzien van onder andere vijf portieren, stuurbekrachtiging, ABS en EBD, vier airbags, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en elektrisch verstelbare spiegels.