22 maart 2019
Honda Insight

Forum Honda Insight

Reacties van eigenaren

  

, datum: 4 september 2009

Ervaring met auto: Geweldige auto voor dat geld. Vele voordelen financieel en toch
een prima auto.

UitvoeringElegance
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand2.700 km
DealerHensgens

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 30 juli 2009

Ervaring met auto: Ik rijd momenteel tussen de 4.4 en 4.9 ltr/100km/ Je moet wel nog meer anticiperen op het verkeer dan anders, maar het loont zich. Met mijn fluwele voetje ben ik zelfs zuiniger dan het rijden met de cruse-control.
Door de wat smallere banden is de auto wat gevoeliger met zijwind. Grootste nadeel bij een stille auto is het geluid van de banden. Wil daar toch wat aan gaan doen, wellicht Goodyear Excellence gebruiken of dempingsmateriaal in de wielkasten?

UitvoeringElegance
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand3.700 km
DealerNieuwkerk

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 12 juni 2009

Ervaring met auto: Mijn enige ervaring is een proefrit. Over de betrouwbaarheid kan ik dus niets zeggen. Maar wanneer iemand denkt dat deze auto vergelijkbaar is met een Prius, raad ik aan om daar ook eens een proefrit in te maken. Mijn huidige Prius 1 rijdt veel fijner.


Bouwjaar2009
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor5
  
 
Reactie van: Schijven100, datum: 15 juli 2009

Antwoord: Geloof ik, niet, in de meeste test blijkt de Honda beter te rijden en zeker beter dan de 1e Prius. Wat vergeten wordt is dat de Prius €: 5000,00 duurder is.

 
Reactie van: Jjvandiepen, datum: 4 augustus 2009

Antwoord: Ik snap wel dat Prius rijders niet gelukkig zijn met de Insight. Immers meer auto voor minder geld drukt de waarde van de Prius. Maar dit soort gejengel wordt ik een beetje sip van. Als je het clean bekijkt als particulier is er geen behoorlijke reden om te kiezen voor de basis Prius als je voor iets minder geld de beter uitgeruste Insight Elegance (de meest uitgebreide versie) kan kopen. Vooral om dat uiteindelijk de kwaliteit van beide auto':s even goed is. Een zakelijke rijder die niet zijn portemonee zelf hoeft te trekken zou misschien dat een andere slotsom kunnen komen. Maar ik ben wel met de schijver eens maak maar eens een proefrit, want je eigen oordeel is toch het beste oordeel. Mijn oordeel was uiteindelijk dat ik koos voor de Honda.

 
Reactie van: Rjwerkman, datum: 17 augustus 2009

Antwoord: Jjvandiepen.
Ik begrijp je reactie niet. Zou als Prius rijder juist wel blij zijn met een alternatief dat 5000 goedkoper is. Maar naar mijn mening is die Insight niet een vergelijkbaar alternatief. Waarom noem je dat gejengel waar je sip van wordt, daar wordt ik nu weer sip van. Ik geef alleen het advies aan mensen die denken dat deze Insight vergelijkbaar is met een Prius om zelf een mening te vormen door in beide wagens te gaan proefrijden. Tja dat jij dan blijkbaar die Insight lekkerder vindt rijden, dat kan. Smaken verschillen blijkbaar.

 
Reactie van: Rjwerkman, datum: 17 augustus 2009

Antwoord: Schijven100.
Je gelooft me niet, dat is je goed recht. Maar ik zou zeggen: rijd eens in beide wagens dan begrijp je misschien wat ik bedoel. Die 5000 euro vergeet ik niet, is best belangrijk. Maar een Insight rijdt als een grote wagen met ene te klein motortje, trap het gas in en er komt een rauw geluid met weinig acceleratie.
Voor iemand meteen Prius, welke dan ook , dus ook de 1 is het gewoon een achteruitgang qua rij eigenschappen.

 
Reactie van: Rjwerkman, datum: 17 augustus 2009

Antwoord: Overigens Jjvandiepen. Hoe kom je erbij dat de duurste uitvoering van die Insight, goedkoper is dan de goedkoopste versie van de Prius 3?

 
Reactie van: Ronald. Colonne, datum: 25 oktober 2009

Antwoord: Wanneer men een Honda koopt kiest men niet alleen voor een betaalbare hybride, maar ondersteunt u ook de bedrijfsmentaliteit die er op gericht is het milieu en de portemonee van de koper te sparen!
U mag niet vergeten dat Honda de voorloper is met hybride- technologie en deze als eerste betaalbaar heeft willen maken, dit in tegenstelling tot Toyota die dit zo duur mogelijk heeft willen houden!

 
Reactie van: O. Busch, datum: 3 maart 2010

Antwoord: Wat is er toch aan de hand dat 'men' zich telkens geroepen voelt om Toyota en de Prius in het bijzonder negatief af te schilderen? Hoezo probeert Toyota de hybride techniek zo duur mogelijk te verkopen? Alsof andere concerns iets anders zouden doen dan winstmaximalisatie.
En wat is er op tegen dat iemand constateert dat hij de Prius beter vindt rijden. Net zo min als dat iemand graag laat weten dat hij de Insight prefereert, zou ik zeggen.
Waar komt zo'n opmerking vandaan dat het belangrijkste voordeel van de Insight is dat het geen Prius is? En dat terwijl de Insight als 2 druppels water op het oude model Prius lijkt.
En nu zal ik wel weer van gejengel worden beschuldigd. Blijkbaar hebben de hetzes die door de antimilieumaffia is gevoerd effectief gewerkt.

 
Reactie van: Rjwerkman, datum: 8 april 2010

Antwoord: Inderdaad O.Busch, onbegrijpelijk de reacties mbt de Prius, ook hier.
Sommige zijn te zot om nog op te reageren.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 2 mei 2009

Ervaring met auto: Het is een zeer mooie auto die veel te bieden heeft. Alleen de achterruit kan beter en het stijle oppervlak aan de achterkant is met achteruit rijden lastig maar je hebt daar ook prima koplampen voor.

Ervaring met verkoop: Hij was een beetje opdringerig, want ik kocht hem tweedehands en hij wou mij een Donkervoort voorschotelen van 3.000 euro dan was die weg.

UitvoeringS
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor8
  
 
Reactie van: F. Bentum, datum: 22 november 2009

Antwoord: Weet iemand ook of je met een Honda Insight ook aanhangers kan trekken of boottrailers?

 
Reactie van: Isaac, datum: 22 november 2009

Antwoord: Nee, de Insight mag geen aanhanger trekken. In de regel mogen alle hybrideauto's en extra zuinige auto's dat niet. Alleen een enkele superzuinige diesel mag een aanhanger(tje) trekken.

  

Op zoek naar meer Honda Insight?

Bezoek ook het forum in:


 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »