19 maart 2019
Honda Insight

Forum Honda Insight

Reacties van eigenaren

  

, datum: 20 november 2012

Ervaring met auto: Ik heb mijn Insight Comfort ingeruild voor een Insight Elegance. De Elegance heeft:
+ Minder last van harde windstoten.
+ Stabieler op de weg (door bredere banden?)
- Stuurt iets zwaarder bij inparkeren.
- Carkit herkent de gesroken

UitvoeringElegance
Bouwjaar2009
In bezit3 jaar
KM-stand38.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Miechiel, datum: 6 december 2012

Antwoord: Ik heb ook de elegance. Ik heb een vraagje aan jullie: bij mij werkt het start-stop systeem heel vaak niet, ook als de motor warm is en ik geen apparatuur gebruik. Of hij zet de motor bij de stoplicht wel uit, maar weer aan na 4 seconden. Heeft nog iemand ervaring mee?

 
Reactie van: Spamaccount9999, datum: 17 december 2012

Antwoord: Er zijn situaties waarin het start/stop-systeem niet werkt. Bijvoorbeeld als je de voorruitontwaseming aan hebt staan of als je ventilator hoger dan 4 streepjes staat. Staat ook in de handleiding.

 
Reactie van: Peter1, datum: 13 januari 2013

Antwoord: Ik ben met hetzelfde euvel naar de garage gegaan en daar hadden ze nog nooit van het probleem gehoord. Climate-conrtol moet in de automaatstand staan en dan mag de airco uit zijn. Dat staat hij bij mij echter nooit. Als de accu zwaar wordt belast, werkt het start-stop systeem ook niet. Dus bij lichten aan oid.

  

, datum: 20 november 2012

Ervaring met auto: Als je niet hoeft te racen maar zuinig en comfortabel wilt rijden in een niet te kleine auto met veel luxe (Exclusive uitvoering, oudere versie de Elegance uitvoering), dan ben je bij de Insight aan het goede adres. En zoals gewoonlijk bij Honda: uitermate betrouwbaar, 0,0 probleempuntjes in 3,5 jaar!

Ervaring met verkoop: Deze dealer is inmiddels failliet (was verhuisd naar een te groot pand, juist toen de recessie uitbrak en ook Honda minder auto's ging verkopen). Garage is sinds kort Ruiter in Wateringen.

UitvoeringElegance
Bouwjaar2009
In bezit3 jaar
KM-stand60.000 km
DealerRuiter

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 18 november 2012

Ervaring met auto: We hebben een probleem met het start-stop systeem. Zo doet het namelijk zo goed als nooit en als de motor heel af en toe uitgeschakeld wordt bij het stoppen, gaat ie weer aan na 2-4 seconden.

Heeft nog iemand ervaring mee? Verder is de motor schokkerig als hij nog koud is, meer een soort golf verschijnsel. Heel raar. Het software is bij de dealer al een aantal keer opnieuw geinstaleerd, maar geen verbetering.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Start-stop systeem functioneert zo goed als nooit en auto is soms schokkerig met koude motor. We zijn al 3 keer bij dealer geweest en het probleem blijft bestaan.


Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand55.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Pquist1962, datum: 20 november 2012

Antwoord: Voor een goed functioneren van het start-stopsysteem moet in ieder geval de Eco-stand aanstaan. Verder moet de ventilator niet op de stand voorruitontwaseming staan. Om te testen of het systeem defect is, moet u het ventilatiesyteem op off zetten. Als de motor bij een stop dan nog niet afslaat, is het systeem echt defect.

 
Reactie van: Miechiel, datum: 9 december 2012

Antwoord: Bedankt voor het advies. Ik heb inderdaad alles uitgeschakeld en toch doet het start/stop het meestal niet. Ik rijd altijd in de eco stand.
Kortom, soms doe is het altijd, meestal helemaal niet, en heel vaak als de motor wel uitgaat, gaat ie weer aan na 4-6 seconden. Raar.

  

, datum: 3 augustus 2012

Ervaring met auto: Fijne, zuinige auto.
Zoals gewend van Honda: kwaliteit.

UitvoeringElegance
Bouwjaar2009
In bezit3 jaar
KM-stand81.000 km
DealerAkker

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Fba, datum: 20 november 2012

Antwoord: Helemaal mee eens. Geen racewagen, en in de bergen niet zo prettig rijdend, maar voor ons vlakke landje een prima auto: comfortabel, zuinig, betrouwbaar, veel ruimte, hoge kwaliteit-prijsverhouding.

 
Reactie van: Erikvanzijlldejong, datum: 16 februari 2019

Antwoord: Auto rijdt fantastisch in de bergen. Besturing en wegligging zijn zeer goed en met gebruik van de flippers (schakelen met vingers) is het een waar feestje. Maar je moet de auto wel aanvoelen. Klimvermogen is zeker voldoende!

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 23 juli 2012

Ervaring met auto: Ik heb sinds een maand een nieuw model Unsight 2012. Daar heb ik toch al het een en het ander aan gemerkt dat niet normaal is. Als je tegen 120 km.u op het autostrade rijdt maakt hij een enorm lawaai (echt fluiten zoals je over de witte lijn zou rijden tussen snelweg en pechstrook). Ook als men achteraan de ramnen open zet ( tegen 50 km/u) davert heel de auto. Deze hebben beiden volgens mij iets te maken met de stroomlijn van de auto. Iemand nog deze ervaring?


Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Pquist1962, datum: 31 juli 2012

Antwoord: Ik heb ook een Insight van 2010, maar herken het lawaai bij 120 km p/u helemaal niet. Ook bij 140 is in de auto het geluidsniveau nauwelijks hoger dan bij 100. Met open ramen rijden rond de 50 km p/u heb ik geen ervaring. Als het te warm wordt in de auto zet ik gewoon de airco aan.

 
Reactie van: Hlengel, datum: 3 augustus 2012

Antwoord: Heb sinds 2009 de Insight.
Het geluidsniveau onder alle omstandigheden is goed tot zeer goed

 
Reactie van: Tinytimmy80, datum: 6 augustus 2012

Antwoord: Lijkt me een probleem met uitlijning/balanceren van de banden. Even terug naar de dealer dus. Ligt absoluut niet aan de auto. Zelfs met 185 km/u op de Autobahn goed te besturen.

 
Reactie van: M. J. B. Vandenbos, datum: 14 oktober 2012

Antwoord: Ik heb sinds een paar dagen een Insight Exclusive en heb hetzelfde probleem als Atro. Zo rond de 120 km/u ontstaat er een ontzettend irritant fluitend/piepend geluid. Als ik dan bovenaan tegen de voorruit druk (achter de spiegel) is het geluid weg. Bij loslaten komt het weer. Het lijkt mij een constructiefout in de nieuwe modelserie. Ook bij het maken van de proefrit viel het mij al op. De dealer verzekerde mij dat het verholpen zou worden, nee dus.

@Atro: is het probleem bij jou inmiddels opgelost?

 
Reactie van: Moeroeloe47, datum: 2 november 2012

Antwoord: Ik heb de Insight sinds 2010 en merkte vrijwel gelijk dat bij een stevige wind(geen storm) de auto niet stabiel is. Windgevoelig!
Garage zegt dat men daarvan op de hoogte is en niets aan kan doen. Verder is de goed, start direct, loopt motorisch goed, geen geluid bij welke snelheid dan ook. Eis dat ze een andere ruit monteren en/of in ieder geval eruit nemen. Garages vinden dat vaak te veel werk, maar dan moeten ze maar geen garantie geven.

 
Reactie van: Schoe10, datum: 24 juli 2013

Antwoord: Ik heb een nieuw model Insight en had dat fluitende geluid ook bij 120 km plus.
De honda dealer heeft de rubberen strip bovenaan de voorruit aan de buitenkant vaster gezet en het probleem is verholpen.

Groeten, Elzo

 
Reactie van: Dani, datum: 18 september 2014

Antwoord: Laat de rubbers die in de dakrand zitten er uit halen (de zwarte van 1.5 cm breedte) en vast zetten met iets van kit zodat ze niet meer los en omhoog komen. Heeft hier het fluit geluid weg gehaald.

  

, datum: 1 juni 2012

Ervaring met auto: Ik heb deze auto nu 3 maanden in gebruik. Zoals te verwachten geen storingen gehad. Het gemiddelde verbruik over ruim 7000 km is 1:19,5 waarbij ik voornamelijk snelwegkilometers maak.
De kofferruimte is magnifiek groot. De uitrusting is heel uitgebreid, o.a. verwarmde voorstoelen, radio-CD met USB-aansluiting, regen en lichtsensor. Als je sportief (het is maar de vraag of autorijden ooit sportief kan zijn) wilt rijden, is deze auto ongeschikt. Gewoon relaxt rijden met deze auto gaat prima tegen een aantrekkelijke kilometerprijs (geen wegenbelasting, laag verbruik, minimale onderhouds en reparatiekosten).

UitvoeringElegance
Bouwjaar2010
In bezit2 jaar
KM-stand22.000 km
DealerVan Roon

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Schijven100, datum: 21 september 2016

Antwoord: Niet mee eens, die van de Golf GTE is groter, VW is zeer betrouwbaar en waardevast, kan ik van de Insihght niet zeggen,

  

, datum: 23 april 2012

Ervaring met auto: Kopen! Lekker hoor 1:19 tot 1:20 met een rustige rijstijl binnen bebouwde kom wegen ondersteunt de elektromotor de benzinemotor cq neemt het vd benzinemotor over zodat je ook dan erg zuinig blijft rijden.

UitvoeringElegance
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand2.800 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Sa-sie, datum: 30 april 2012

Antwoord: Geweldige auto. Rij zelf 4,9l gemiddeld op 100 km.

 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »